Fotbal intern

Un jucător al Universității Craiova nu a bifat nicio prezență în echipă deși a fost transferat de doi ani!

04.12.2020 | 14:12
ADVERTISEMENT

Un jucător al Universității Craiova nu a bifat nici măcar o apariție în tricoul oltenilor de la transferul în Bănie. Venit din Liga 2, Andrei Marinescu nu a avut nicio pretenție de a juca, iar rolul său în echipă este altul.

De altfel, acesta este singurul component al lotului care nu a bifat niciun meci în ultimele două sezoane.

ADVERTISEMENT

Pentru trupa lui Corneliu Papură urmează un program destul de greu. Întâlnește pe Mediaș pe teren propriu, dar vor juca și la Arad, cu UTA, iar ultimele două runde vor avea bătălii cu FCSB (acasă) și CFR Cluj (deplasare).

Jucătorul Universității Craiova care nu a bifat nici măcar o apariție în tricoul alb-albastru din momentul transferului în Bănie. A fost adus din Liga 2

Echipele mari și-au făcut un obicei de a avea în rândul portarilor un jucător cu experiență, dar care a fost adus doar pentru vestiar. În ultimii ani, Universitatea Craiova a avut doi portari de bază, italianul Mirko Pigliacelli și rezerva Laurențiu Popescu, produs al Școlii de fotbal „Gică Popescu”, iar al treilea goalkeeper s-a vrut a fi „echilibrul” dintre cei doi.

ADVERTISEMENT

Primul a fost Eduard Stăncioiu, care își încheiase contractul cu FCSB, unde, la fel, a fost rezervă, iar Devis Mangia l-a adus în echipă pentru a fi a treia opțiune, dar și un om în vestiar. După ce Edi și-a pus ghetele în cui, în vara lui 2019, a fost adus Andrei Marinescu, portar care se află și acum în lotul oltenilor.

Veteranul de 35 de ani evoluase ultima dată la Snagov în liga secundă. Cu un contract valabil până în 2021, Marinescu nu a apărat deloc pentru Craiova într-un meci oficial. A fost folosit de câteva ori în partide amicale, dar și la echipa secundă a Științei. A fost adus în lot de Corneliu Papură: „Având în vedere că Stăncioiu a terminat contractul, aveam nevoie de un al treilea portar cu experiență. Îl știu pe Marinescu de la Alro Slatina. Oricum, portarii au un statut aparte”, a explicat tehnicianul Universității.

ADVERTISEMENT
andrei marinescu craiova
Andrei Marinescu, antrenament cu Univesitatea Craiova

Crescut de Rapid, echipă cu care a câștigat de două ori Cupa României, dar și o Supercupă, Marinescu a mai evoluat la formațiile: Petrolul, FC Alro Slatina, CS Turnu Severin, FC Brașov, Academica Cliceni, Gaz Metan Mediaș ,CS Afumați și Sportul Snagov.

  • 50.000 de euro valorează Andrei Marinescu
  • 450.000 de euro a fost cota de piață cea mai mare a portarului, în 2012, pe vremea când evolua la CS Turnu Severin
ADVERTISEMENT

Antoni Ivanov nu a fost nici el folosit în actuala stagiune. Bulgarul se confruntă cu o problemă medicală

În vârstă de 25 de ani, bulgarul Antoni Ivanov a fost ignorat de Cristiano Bergodi în acest sezon. A fost de trei ori rezervă neutilizată și după aceea a suferit o accidentare.

Mijlocașul nu și-a mai regăsit deloc locul în echipă de când a fost adus italianul pe banca Craiovei. A bifat apariții de trei, cinci și șase minute, iar cel mai mult a jucat în meciul decisiv pentru titlu…un sfert de oră. Culmea este că în timpul sezonului regulat jucase de 22 de ori. Odată cu reîntoarcerea lui Corneliu Papură, Ivanov ar putea spera la o nouă șansă, dar are de luptat pentru titularizare cu jucători ca Cicâldău, Nistor, Mateiu, Screciu și Căpățînă.

Atacantul Mihai Roman este un alt jucător care nu a evoluat în acest an competițional, dar jucătorul se confruntă cu probleme de sănătate la inimă și așteaptă undă verde de la medici pentru a se reîntoarce pe gazon. Dintre fotbaliștii care au evoluat cel mai puțin pentru Universitatea Craiova în sezonul actual se remarcă Alexandru Constantin Olteanu, folosit doar patru minute în derby-ul cu Dinamo. A fost introdus pentru a acoperi regula cu cei doi jucători U21.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș : 1,78 este cota pentru „1 pauză/1 final“. Vezi aici toate cotele!

     

 

ADVERTISEMENT