Fotbal international

Un jucător de 3.000.000 de euro a îngenuncheat Germania! Japonia a detonat bomba cu doi fotbalişti din Bundesliga

Takuma Asano, evaluat la 3.000.000 de euro, a îngenuncheat Germania cu golul din minutul 83. Japonia i-a bătut pe nemţi cu reuşitele a doi jucători din Bundesliga.
23.11.2022 | 18:25
Un jucator de 3000000 de euro a ingenuncheat Germania Japonia a detonat bomba cu doi fotbalisti din Bundesliga
Ritsu Doan şi Takuma Asano, eroii Japoniei în meciul cu Germania de la CM 2022
ADVERTISEMENT

Japonia a detonat a doua bombă a Campionatului Mondial 2022, după 2-1 cu Germania. “Samuraii” au obţinut victoria cu ajutorul golurilor marcate de doi jucători din Bundesliga. Ritsu Doan şi Takuma Asano au fost eroii niponilor în meciul de pe “Khalifa International”.

Cine este Takuma Asano, jucătorul care a îngenuncheat Germania. Nu a primit permis de muncă în Anglia

Takuma Asano a început meciul Germania – Japonia 1-2 pe banca de rezerve şi a intrat, în minutul 57, în locul lui Daizen Maeda. Cu şapte minute înainte de final, atacantul de 28 de ani l-a învins pe Manuel Neuer cu un şut din unghi, la care portarul lui Bayern Munchen nu a avut nicio şansă.

ADVERTISEMENT

Evaluat în prezent la 3.000.000 de euro, Takuma Asano joacă din iulie 2021 la VfL Bochum. Nemţii l-au adus liber de contract, după ce niponul îşi încheiase acordul cu Partizan Belgrad. Până să ajungă în Serbia, atacantul a fost sub contract cu Arsenal, dar nu a jucat o secundă pentru “tunari”.

Transferat în iulie 2016 de la Sanfrecce Hiroshima, Takuma Asano a semnat cu Arsenal, însă i-a fost refuzat permisul de muncă în Marea Britanie. “Un atacant talentat, cu siguranţă unul de viitor”, îl descria Arsene Wenger, însă japonezul a evoluat sub formă de împrumut la VfB Stuttgart şi la Hannover 96, iar în 2019 a ajuns la Partizan Belgrad.

ADVERTISEMENT

Pentru naţionala Japoniei, Takuma Asano are 38 de selecţii şi 8 goluri. Germania a devenit “victima” cu cel mai important nume din CV-ul atacantului de 28 de ani, după ce mai marcase cu Bulgaria, Thailanda, Australia, Tajikistan, Mongolia, Kârgâzstan şi Paraguay.

  • 5 jucători din primul “11” al Japoniei joacă în Germania: Maya Yoshida (Schalke 04), Ko Itakura (Borussia Mönchengladbach), Wataru Endo (VfB Stuttgart), Ao Tanaka (Fortuna Dusseldorf / 2.Bundesliga) şi Daichi Kamada (Eintracht Frankfurt)
ADVERTISEMENT

Ritsu Doan, la a doua aventură în Bundesliga. Transferat pentru 8.500.000 de euro

Ritsu Doan a dat primul semnal de alarmă, după ce l-a învins, în minutul 75, pe Manuel Neuer. Mijlocaşul ofensiv a venit tot de pe banca Japoniei, după ce a fost introdus pe teren cu patru minute înainte să marcheze golul egalizator.

Produs al academiei lui Gamba Osaka, Ritsu Doan a ajuns, în iulie 2017, la FC Groningen. Întâi sub formă de împrumut, ca apoi să fie transferat definitiv de olandezi. După două sezoane, niponul a ajuns la PSV, dar primul sezon nu a fost convingător.

ADVERTISEMENT

Pentru stagiunea 2020-2021, Ritsu Doan a fost împrumutat la Arminia Bielefeld, dar s-a întors la PSV după un sezon. În vară, după 11 goluri în 39 de meciuri la formaţia batavă, mijlocaşul ofensiv de 24 de ani a fost cumpărat de Freiburg, în schimbul a 8.500.000 de euro.

Ritsu Doan a bifat, în meciul cu Germania, a 30-a selecţie la naţională Japoniei, pentru care a marcat 4 goluri. La juniori, în 2016, noul erou al japonezilor a făcut parte din selecţionata U19, câştigătoare a Cupei Asiei.

ADVERTISEMENT