Sport

Un jucător de baschet american a fost suspendat, după ce testul antidoping a arătat că este „gravid”

05.08.2019 | 19:22
Un jucator de baschet american a fost suspendat dupa ce testul antidoping a aratat ca este gravid

Jucătorul de baschet american, DJ Cooper, a fost suspendat de FIBA până în iunie 2020 pentru fraudă, după ce testul antidoping făcut a arătat că este „gravid”. DJ Cooper trebuia să fie naturalizat pentru a juca în naționala Bosniei, iar pentru acest lucru trebuia să facă testul. Acesta și-a schimbat proba de urină cu cea a iubitei sale, care nu știa la acea vreme că este însărcinată.

Jucătorul de baschet a fost suspendat în urma testului antidoping care a arătat că este „gravid”

Americanul DJ Cooper a fost suspendat de FIBA pentru fraudă după ce testul antidoping a arătat că este însărcinat, ulterior oficialii aflând că acesta a schimbat proba de urină cu iubita sa, care nu știa că este însărcinată la acea vreme. Americanul trebuia să fie naturalizat pentru naționala Bosniei, dar în urma scandalului iscat nu va mai avea ocazia să joace pentru aceștia, el evoluând ultima dată în sezonul 2017-2018 pentru AS Monaco, când a anunțat că va lua o pauză de la baschet, în urma unor probleme familiale.

Interesant este faptul că jucătorul de baschet american în vârstă de 28 de ani a fost foarte aproape să evolueze pentru România la EuroBasket 2017, dar naturalizarea jucătorului născut în Chicago nu s-a mai concretizat.

DJ Cooper
Un jucător de baschet american a fost suspendat, după ce testul antidoping a arătat că este „gravid”

A avut o carieră remarcabilă în Europa

DJ Cooper a avut o carieră impresionantă în Europa, după ce în 2013 a absolvit Universitatea din Ohio. În Europa a jucat la Paok Salonic, Enisey, Panathinaikos, Krasny Oktyabr, AEK Atena, AS Monaco Pau-Orthez și BCM Gravelines. În 2017 a fost desemnat MVP-ul din campionatul Franței, fiind cel mai bun pasator al sezonului. În Grecia, de asemenea a fost cel mai bun pasator al campionatului în 2014.

Din nefericire pentru jucătorul american născut la Chicago, acesta va fi suspendat până în vara anului 2020 și va fi urmărit toată cariera de această greșeală făcută pentru a obține dreptul de a fi naturalizat în naționala de baschet a Bosniei.

  • 28 de ani este vârsta lui DJ Cooper