Fotbal intern

Un jucător de bază de la CFR Cluj și-a anunțat retragerea de la națională înainte de România – Lituania

17.11.2018 | 17:30
Un jucator de baza de la CFR Cluj sia anuntat retragerea de la nationala inainte de Romania  Lituania
Un jucător de bază de la CFR Cluj și-a anunțat retragerea de la națională înainte de România - Lituania
ADVERTISEMENT

Giedrius Arlauskis, portarul în vârstă de 30 de ani al celor de la CFR Cluj, și-a anunțat retragerea de la echipa națională chiar înainte de România – Lituania, contând pentru etapa a 5-a din Liga Națiunilor. 

Lituanianul le-a transmis conaționalilor că nu mai vrea să vină la prima reprezentativă, urmând a se concentra doar pe echipa de club și asupra familiei.

ADVERTISEMENT

Giedrius Arlauskis și-a anunțat retragerea de la națională

“Sincer? I-am spus antrenorului să nu mă mai cheme, că vreau să mă concentrez pe cariera mea. În plus, am doi copii. M-am rupt de tot, am decis să fac un pas în spate și cred că e mai bine pentru toată lumea așa”, a spus Arlauskis pentru 15min.lt.

Arlauskis a bifat 23 de selecții la prima reprezentativă a Lituaniei, pentru care a debutat în 2008. Acela a fost și anul în care portarul lituanian a ajuns în fotbalul românesc, transferat fiind de Dan Petrescu la Unirea Urziceni. A reușit să scrie istorie alături de acel club, cucerind titlul de campion.

ADVERTISEMENT

De trei ori campion în Liga 1

S-a transferat apoi în Rusia, la Rubin Kazan, acolo unde a strâns numai șapte meciuri în prima ligă, deși a stat patru ani. FCSB i-a întins o mână de ajutor în 2014. Arlaukis a apărat fantastic și i-a ajutat pe roș-albaștri să câștige un nou titlu, iar la finele anului a fost desemnat cel mai bun fotbalist lituanian.

După alți ani în care a dezmăgit la Watford și la Espanyol, Arlauskis a revenit cu succes în fotbalul românesc în 2017, de această dată la CFR Cluj. A cucerit cel de-al treilea titlu de campion din cariera sa tot cu Dan Petrescu pe banca tehnică. A făcut parte din echipa ideală a stagiunii în Liga 1 Betano.

ADVERTISEMENT

CFR i-a adus un concurent puternic pe post în actuala stagiune, pe spaniolul Jesus Fernandez, trecut și pe la Real Madrid.