Fotbal international

Un jucător de la Liverpool are COVID-19. Fotbalistul nu a jucat în Liga Naţiunilor şi va rata startul de sezon în Premier League

05.09.2020 | 17:30
Un jucator de la Liverpool are COVID19 Fotbalistul nu a jucat in Liga Natiunilor si va rata startul de sezon in Premier League
ADVERTISEMENT

Kostas Tsimikas, fundaş stânga de 24 de ani, nu va putea evolua pentru Liverpool în debutul noului sezon de Premier League din cauza infectării cu noul coronavirus.

Fotbalistul grec transferat în această de gruparea de pe Anfield de la Olympiakos a primit rezultat pozitiv la testul pentru COVID-19 când se afla alături de naţionala sa, scrie presa elenă.

ADVERTISEMENT

Tsimikas nu a jucat în Slovenia – Grecia, prima partidă a elenilor în Liga Naţiunilor, terminată la egalitate, 0-0, joi, 3 septembrie.

Tsimikas, concurent pentru Andrew Robertson

Kostas Tsimikas a fost cumpărat de Liverpool de la Olympiakos cu suma de 13 milioane de euro. Fotbalistul elen joacă pe postul de fundaş stânga.

ADVERTISEMENT

În acea poziţia, Jurgen Klopp, antrenorul „cormoranilor“ se bazează pe scoţianul Andrew Robertson, care a jucat foarte bine în ultimele două sezoane, când Liverpool a câştigat Liga Campionilor (2019) şi Premier League (2020), după o pauză de 30 de ani.

Robertson nu avea un concurent veritabil pe post, acolo fiind utilizaţi James Milner, mijlocaş de meserie, dar capabil să joace oriunde mai puţin în poartă, şi Joe Gomez, de obicei fundaş dreapta sau central.

ADVERTISEMENT

Prima opţiune de transfer a lui Klopp pentru postul de fundaş stânga a fost Jamal Lewis, titular în partida România – Irlanda de Nord 1-1, în Liga Naţiunilor. 

Lewis este sub contract cu Norwich, formaţie retrogradată la finalul sezonului 2019-2020, iar Liverpool a oferit 10 milioane de lire sterline pentru tânărul de 22 ani. „Canarii“ au respins oferta, solicitând dublu.

ADVERTISEMENT

Tsimikas ratează prima etapă

Şansele lui Tsimikas la titularizare erau slabe, dar acum va rata cu siguranţă startul noii ediţii de Premier League, care începe pe 12 septembrie.

Liverpool are primul meci din campionat programat pe teren propriu. Adversarul „cormoranilor“ este nou-promovata Leeds, condusă de „El loco“ Marcelo Bielsa, antrenor care a declarat că-l doreşte pe Nicolae Stanciu.

 

ADVERTISEMENT
Tags: