Sport

Un jucător de la U Craiova e aproape de un transfer în Italia! Clubul de tradiție e deținut de șeicii lui Manchester City

Universitatea Craiova este aproape de a-l vinde pe Mirko Pigliacelli în Italia, la Palermo, club care a fost achiziționat recent de șeicii lui Manchester City.
09.07.2022 | 21:43
Un jucator de la U Craiova e aproape de un transfer in Italia Clubul de traditie e detinut de seicii lui Manchester City
Un jucător de la U Craiova e aproape de un transfer în Italia. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Portarul italian este unul dintre jucătorii de bază ai oltenilor și a avut evoluții apreciate în România, Dan Petrescu spunând despre el că are un joc de picior mai bun chiar decât Ederson, portarul lui Manchester City.

Un jucător de la U Craiova e aproape de un transfer în Italia

Mirko Pigliacelli este aproape de un transfer în Italia, la Palermo, formație de Serie B, care a fost preluată recent de șeicii lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

Perioada petrecută în România de Mirko Pigliacelli a fost plăcută pentru italian, care a recunoscut că s-a gândit să își ia cetățenie română, pentru a putea reprezenta naționala țării noastre.

„M-am gândit să am dublă cetățenie. Deja am vorbit pentru lucrul acesta și o vom face. O vom face. În iunie cred că îmi voi lua cetățenia.

ADVERTISEMENT

Și sper, cu pașaportul, să am și eu o șansă la echipa națională”, spunea în martie Mirko Pigliacelli pentru site-ul oficial al Universității Craiova.

De-a lungul timpului, Mirko Pigliacelli a strâns o prezență pentru naționala Italiei U21.

Până în momentul de față, la ora scrierii articolului, Universitatea Craiova a reușit să facă un singur transfer, dezvăluit în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT
  • 29 de ani are Mirko Pigliacelli
  • 1.400.000 de euro este cota de piață a lui Mirko Pigliacelli, conform transfermarkt.com

„Nu există un portar în Europa să aibă pasele lui!”

Dan Petrescu l-a lăudat în stilul caracteristic pe Mirko Pigliacelli înaintea unui duel din play-off între CFR Cluj și Universitatea Craiova: „În opinia mea, pericolul vine de peste tot. Gândiți-vă la portar, ce pase dă.

ADVERTISEMENT

Nu cred că există portar în România și în Europa să dea pasele pe care le dă Pigliacelli. Are o viziune fantastică, e primul lor fundaș care pasează excelent”.

„Apoi, la mijloc, au jucători foarte buni care fac diferența. Iar de atacanți nu mai zic, Ivan e într-o formă fantastică, la fel și Markovic, care a crescut foarte mult.

Toți jucătorii lor de atac sunt foarte buni. Gustavo ne dă gol pe unde ne prinde, mai ales pe mine, ca antrenor, mi-a dat gol și când eram în China”, spunea Dan Petrescu în cadrul unei conferințe de presă.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe: 3,10 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT