Sport

Un jucător de națională își anunță plecarea după titlul câștigat de CFR Cluj: „O să semnez în două-trei ore. Vreau să văd cum este o experiență în afară”

Fundașul central al campioanei României, CFR Cluj, Andrei Burcă, este decis să plece din Gruia și să meargă la o echipă din străinătate, fiind liber de contract de la 1 iulie.
17.05.2022 | 13:43
Un jucator de nationala isi anunta plecarea dupa titlul castigat de CFR Cluj O sa semnez in douatrei ore Vreau sa vad cum este o experienta in afara
Andrei Burcă este evaluat conform Transfermarkt la 3,7 milioane de euro. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Atacantul francez Billel Omrani și cel mai bine plătit jucător din Casa Pariurilor Liga 1, Runar Mar Sigurjonsson, și-au anunțat deja plecarea de la CFR Cluj, iar Andrei Burcă este următorul pe listă.

Andrei Burcă mai are doar 6 săptămâni contract cu CFR Cluj și poate semna cu orice echipă

Stoperul în vârstă de 29 de ani a declarat pentru Pro Arena că sunt șanse mici să mai continue la CFR Cluj: „Nu vreau să mai vorbesc, sunt la CFR Cluj. Cum dorește Dumnezeu! Dacă e să plec o să semnez în două-trei ore. Chiar îmi doresc să plec, vreau să văd cum este o experiență în afară. Vreau să văd cum este nivelul acolo”, e declarația care a stârnit tristețea fanilor din Gruia.

ADVERTISEMENT

Astfel, meciul cu Universitatea Craiova ar putea fi ultimul pentru Andrei Burcă în tricoul vișiniu: „Momentan mă bucur de această perioadă. Să vedem dacă voi juca la Buzău sau nu (n.r. – cu FCSB în utlima etapă)”.

Cu 9 meciuri la echipa națională a României de seniori, Andrei Burcă se gândește deja la campania de calificare din Liga Națiunilor, iar România va avea nu mai puțin de patru meciuri în luna iunie: „După o să fiu focusat pe meciurile echipei naționale, dacă voi fi convocat vreau să fiu în cea mai bună formă”.

ADVERTISEMENT

Burcă nu exclude totuși posibilitatea să rămână măcar până în iarnă la CFR Cluj: „Îmi doresc să rămân aici, să fac performanță”

Chiar dacă și-ar dori un transfer în străinătate, Andrei Burcă ar putea continua la CFR Cluj pentru a juca în cupele europene, ceea ce cu siguranță îl va aduce și mai mult în atenția cluburilor din Europa.

„Dar, în același timp, îmi doresc să rămân aici, să fac performanță, sigur se dorește să ajungem într-o competiție europeană. Mai mult decât Conference League, din sezonul acesta”, a concluzionat jucătorul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ce jucători importanți mai poate pierde CFR Cluj în această vară

Pe lângă Andrei Burcă, mai sunt și alți jucători importanți care își încheie contractul cu CFR Cluj pe data de 30 iunie, iar Alexandru Chipciu și Cristi Bălgrădean sunt cele mai importante nume.

Același lucru s-a întâmplat și cu Mike Cestor, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Stoperul francez nu a dorit să își mai prelungească contractul, însă nici până acum nu și-a găsit echipă.

ADVERTISEMENT

Billel Omrani și Runar Mar Sigurjonsson și-au luat deja adio de la CFR Cluj: „Pentru mine a fost ultimul meci la CFR. Acum nu știu ce o să fac, discut cu multe cluburi din străinătate. Nu rămân în România. În România, aș juca doar la CFR”, a spus atacantul francez după meciul cu U Craiova, în timp ce islandezul a făcut anunțul pe Instagram: „Am decis să-mi închei contractul cu CFR Cluj, așa că vreau să le mulțumesc tuturor fanilor și coechipierilor pentru ultimele 18 luni petrecute împreună. 3 trofee și multe amintiri frumoase”.

ADVERTISEMENT