Atacurile la adresa Mariei Şarapova nu se mai opresc: ”Invitaţiile nu ar trebui să fie pentru cei suspendaţi pentru dopaj!”

UPDATE. Încă o jucătoare de top din WTA o face praf pe Maria Şarapova. Agnieszka Radwanska spune că sportiva din Rusia nu trebuie să primească wild card-uri pentru turneele importante.

”Acum în Germania, apoi în Spania, dar până în prezent nu a fost invitată la turnee de Grand Slam, la Paris şi Londra, şi, în opinia mea, aşa ar trebui să rămână.

Ar trebui să-şi câştige locul datorită rezultatelor bune. Nu-mi ascund opiniile. Gândesc la fel ca Andy Murray. Astfel de invitaţii la turnee ar trebui să fie disponibile doar pentru jucătoare care au căzut în clasament din cauza unor accidentări, boli sau alte probleme! Nu pentru cei suspendaţi pentru dopaj!”


Maria Şarapova va reveni în tenis o dată cu turneul de la Stuttgart, din data de 26 martie, însă anumiţi sportivi din circuit nu agrează acest lucru. După Garbine Muguruza şi Nick Kyrgios, a sosit momentul lui Caroline Wozniacki să o desfiinţeze pe sportiva din Rusia.

"Regulile sunt încurcate. Sunt în favoarea celor care fac ce vor. Cred că oricine merită o a doua şansă, dar în acelaşi timp cred că dacă un jucător este supendat pentru dopaj, trebuie să o ia de jos şi să se lupte pentru a ajunge în top.

Cred că este îndoielnic ca un jucător care este suspendat, indiferent de cine e, să joace la un turneu (n.r. turneul începe pe 24 aprilie, iar suspendarea Şarapovei expiră pe 26). Este o lipsă de respect faţă de restul jucătoarelor şi faţă de WTA", a spus Wozniacki, potrivit BBC.

”Un trişor rămâne trişor toată viaţa. Sunt total împotriva lucrurilor care pot îmbunătăţi performanţele fizice. Nu sunt singurul care considera asta şi nu vreau să sprijin oamenii care au trişat”, a declarat Kyrgios, locul 16 mondial în circuitul masculin.

Înainte de comentariul australianului, Garbine Muguruza declara pentru Tennis World USA: ”Jucătoarele nu sunt interesate de asta. Personal nici nu-mi mai amintesc de Şarapova. Da, pentru turnee e un lucru bun, pentru că atenţia va fi asupra ei, dar, încă o dată, noi nu suntem interesate de ea atât de mult”

viewscnt
1 EUR4.6599 lei+0,0343
1 USD3.8182 lei+0,0496
1 XAU163.5981 lei+0,9231