Fotbal intern

Un jucător român a refuzat să joace pentru echipa națională a României! A ales Ungaria

01.03.2019 | 08:24
Tamaș Nandor la echipa națională a României U18. Acum a ales Ungaria

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, a dezvăluit că există un jucător român care a refuzat să joace pentru echipa națională a României și a ales să facă parte din lotul selecționatei Ungariei. Dorința acestuia a apărut după ce s-a transferat la Academia Puskas. Este vorba despre Tamaș Nandor, un mijlocaș care va împlini 19 ani și care nu își dorește să joace sub “tricolor”.

Tamaș Nandor, jucătorul român care refuză să joace pentru echipa națională a României

”Eu ce ştiu, există un caz, cu Tamas Nandor, de la naţionala U19, un jucător foarte bun, care a optat pentru… Deşi a jucat pentru naţionala României, are voie să facă lucrul ăsta, nu ştiu cu cetăţenia cum stau lucrurile, dacă din punct de vedere al FIFA are voie să joace. Deocamdată, cred că n-are voie să joace la naţionala maghiară. Dar el şi-a exprimat dorinţa să joace de aici încolo la naţionala maghiară”, a spus Andrei Vochin pentru Telekom Sport. 

Deși Tamaș Nandor a refuzat să evolueze pentru echipa națională a României, Andrei Vochin susține că există jucători care evolueză pentru Miecurea Ciuc sau Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, două echipe care sunt finanțate de guvernul maghiar, și care își doresc să joace sub “tricolor”, iar aici este cazul lui Adrian Rus, internaționalul român U21 care va merge la EURO 2019 cu reprezentativa pregătită de Mirel Rădoi.

Tamaș Nandor într-un meci jucat de România U18 împotriva Italiei U18

Există și jucători produși de Academia Puscaks care joacă pentru România

“Dar sunt şi cazuri care joacă la Academia Puskas şi sunt în continuare la naţionala României. Şi nu sunt… cum e Rus, care e român-român, e maghiar… Vito, de exemplu, de la naţionala de 2002 (n.r. a României). (despre Tamas Nandor) A jucat la Miercurea Ciuc sau la Sepsi, nu ştiu exact… A jucat la naţionalele mici, e un marcator, este un jucător foarte bun, e extremă stângă, acum joacă în liga a doua din Ungaria. E luat de Academia Puskas şi împrumutat în liga a doua sau la echipa lor secundă care joacă în liga a doua, dar deocamdată nu poate juca în naţionala maghiară”a explicat Andrei Vochin pentru Telekom Sport.

Tamaș Nandor are 18 ani, este născut pe 24 octombrie 2000. Acesta a ajuns la Academia Puskas pe 1 ianuarie 2018, dar a evoluat și pentru Csakvar. Fotbalistul are 2 selecții la echipa națională a României U18, acolo unde a debutat pe 31 august 2017.