Fotbal international

Un jucător și-a pierdut cunoștința pe teren în secunda 4! Momente de panică în Italia. Video

02.02.2019 | 09:16
Un jucator sia pierdut cunostinta pe teren in secunda 4 Momente de panica in Italia Video

Un jucător și-a pierdut cunoștința pe teren în secunda 4 la un meci din etapa cu numărul 22 din liga a doua italiană. Mijlocașul formației US Lecce, Manuel Scavone, s-a prăbușit inconștient pe teren după ce s-a lovit la cap într-un duel aerian cu atacantul echipei Ascoli, Giacomo Beretta.

Primul meci al etapei a 22-a din Serie B a fost unul cu peripeții, după ce fotbalistul Manuel Scavone a suferit o comoție în startul partidei US Lecce – Ascoli. După duelul aerian, Manuel Scavone a rămas întins pe gazon fără să miște, iar ceilalți jucători au solicitat disperați intervenția medicilor.

Momentul în care Manuel Scavone este urcat în ambulanță
Momentul în care Manuel Scavone este urcat în ambulanță

Un jucător și-a pierdut cunoștința pe teren în secunda 4

Stafurile medicale ale formațiilor Lecce și Ascoli au intrat imediat pe teren și i-au acordat primul ajutor jucătorului care și-a pierdut cunoștința în secunda 4 a întâlnirii din Serie B. Conform cotidianului italian Gazzetta dello Sport, lui Manuel Scavone i s-a făcut respitație gură la gură, dar nu s-a folosit defibrilatorul deoarece fotbalistul nu intrase în stop cardio-respirator. Pe gazon a pătruns și ambulanța, care l-a preluat pe Manuel Scavone și l-a transportat la spital în apaluzele spectatorilor prezenți pe Stadio Comunale Via del Mare din Lecce. Înainte de a fi urcat în salvare, jucătorul și-a recăpătat cunoștința și a vorbit fără probleme.

Jucătorii celor două formații, împreună cu stafurile tehnice și brigada de arbitri, au decis ca partida să nu mai fie continuată vineri seară, ea urmând a fi reluată la o dată ce va fi stabilită ulterior. Manuel Scavone a fost suspus mai multor teste medicale la spital și este în acest moment în afara oricărui pericol. Din precauție, el va mai rămâne internat cel puțin 24 de ore.

Lumea fotbalului trece în ultimele zile printr-o dramă de proporții, după ce avionul care îl transporta pe atacantul argentinian Emiliano Sala în Marea Britanie  a dispărut de pe radar la data de 21 ianuarie în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii. Mai multe bucăți care ar putea aparține avionului dispărut au fost găsite pe o plajă din Normandia.