ADVERTISEMENT
News

Un județ din România își închide terasele și piscinele. Decizie de ultimă oră a Prefecturii

Autor: Flaviu Popa | 22.07.2020 | 19:30
Un județ din România își închide terasele și piscinele. Decizie de ultimă oră a Prefecturii
Patronii de terase, furioși de lipsa de comunicare a Guvernului: "N-am înțeles nimic!". Cum se pregătesc de redeschidere. Exclusiv

Terasele din Argeș vor avea program redus din cauza pandemiei de Covid-19. Mai mult, în această zonă din România se vor închide piscinele.

ADVERTISEMENT

Terasele se vor închide la ora 22 în timpul săptămânii, în timp ce în week-end își vor încheia ziua de lucru la ora 23.

Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș, pe fondul creșterii semnificative al numărului de cazuri de infectare cu Covid-19.

Terasele și piscinele din Argeș se vor închide în urma unei decizii a prefecturii

De asemenea, CJSU Argeș a anunțat că sunt monitorizate 12 localități, care ar putea fi carantinate în funcție de evoluția epidemiologică.

ADVERTISEMENT

„Doisprezece localități din Argeș sunt monitorizate atent, în funcție de evoluția numărului de cazuri de îmbolnăviri, urmând să se decidă luni, 27.07.2020, eventuale măsuri de carantinare zonală. Conducerea CJSU Argeș face apel la Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru aplicarea cu maximă exigență a măsurilor stabilite de lege. În calitate de președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, primarii localităților din județul Argeș răspund de aplicarea întocmai a măsurilor și acțiunilor stabilite în planul local de monitorizare. În același timp, conducerea CJSU Argeș face apel la argeșeni să respecte măsurile de prevenire (portul măștii în spațiile închise, igiena mâinilor, păstrarea distanței fizice) pentru a împiedica răspândirea virusului și pentru a se evita carantinarea zonală”, a explicat Prefectura Argeș.

Potrivit România TV, cele mai importante restricții care vor afecta în mod direct cetățenii din Argeș sunt următoarele:

Piețele agro-alimentare și operatorii economici vor monitoriza permanent respectarea de către vânzători și cumpărători a măsurilor de protecție, precum evitare aglomerării, păstrarea distanței de 1.5 metri între cetățeni, purtarea măștii de protecție.

ADVERTISEMENT

Se vor suspenda toate evenimentele publice de tip târg, bâlci și orice activitate de tip agrement de tip piscină, bazin de înot, cu excepția activităților fizice desfășurate de către sportivii de performanță.

Deținătorii de terase vor fi nevoiți să închidă terasele la ora 22:00 în timpul săptămânii și la ora 23:00 în zilele de sâmbătă și duminică, asigurând „monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienți a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii”.

ADVERTISEMENT

Restricțiile vor fi valabile în perioada 23.07 – 09.08.2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de contextul epidemiologic.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!