ADVERTISEMENT
News

Un județ din țară testează gratuit cetățenii pentru Covid-19. Care este singura condiție

Autor: Adrian Baciu | 25.03.2021 | 19:42
Un județ din țară testează gratuit cetățenii pentru Covid-19. Care este singura condiție
Un județ din țară testează gratuit cetățenii pentru Covid-19. Care este singura condiție. Sursa foto: hepta.ro

În plin val 3 al pandemiei de Covid-19, în care mii de oameni se infectează zilnic, un județ din țară anunță că va testa gratuit cetățenii pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Norocoșii care nu vor mai avea de achitat sume importante pentru testele Real-Time PCR și Antigen sunt cei din județul Maramureș. Acesta devine primul din țară în care cetățenii se pot testa gratuit pentru depistarea infectării cu Covid-19.

Această inițiativă este parte a unui program derulat de Consiliul Județean. În procesul de realizare a testării se vor utiliza metoda RT-PCR și testele rapide.

ADVERTISEMENT

Un județ din România anunță testarea gratuită pentru Covid-19

Alături de vaccinare, testarea extinsă este una dintre armele principale pe care țările afectate de pandemie o au la dispoziție pentru a lupta cu temutul virus Covid-19. Un județ din țară anunță demararea unei campanii prin care toți cetățenii se pot testa gratuit pentru depistarea noului coronavirus.

Consiliul Județean Maramureș anunță, pe site-ul oficial al instituției, demararea programului ”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”. Persoanele interesate să fie testate trebuie să îndeplinească o singură condiție: să aibă domiciliul în acest județ din nordul țării, iar apoi pot depune o solicitare pe portalul programului sau la primăria localității în care locuiesc.

ADVERTISEMENT

”Cetățenii care doresc să se testeze se pot înscrie pe portalul online www.testaminmaramures.ro. În această etapă a proiectului, testarea se va realiza prin metoda RT-PCR și prin Testarea Rapidă Antigen, după caz.

Centrele de testare la care cetățenii din județul Maramureș pot fi programați pentru testare sunt: Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș ”Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus și Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, urmând să fie deschise și alte trei centre de testare, respectiv Spitalul Municipal Sighetu Marmației, Centrul medical de permanență din Seini și Centrul medical de permanență din Dragomirești”, se arată pe site-ul CJ Maramureș.

ADVERTISEMENT

Care este perioada acestui proiect

Oficialii din acest județ anunță că proiectul se va derula pe tot parcursul anului 2021, iar înscrierea este posibilă atât pe portalul online al proiectului, cât și prin intermediul primăriilor localităților din județul Maramureș.

”Poate fi beneficiar al proiectului orice cetățean al județului Maramureș care îndeplinește criteriile de eligibilitate prevăzute în regulamentul privind implementarea Proiectului ”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor” prezentat pe portalul online al proiectului”, mai anunță CJ.

ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei, în județul Maramureș au fost depistate pozitiv cu Covid-19 18.987 de persoane. În ultimele 24 de ore, alți 58 de oameni s-au infectat, iar rata de incidență la mia de locuitori este de 2,15, mult sub media națională de 3,83.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!