Fotbal international

Un jurnalist danez, arestat de către forțele de ordine qatareze. A filmat o bătaie între suporterii iranieni care protestau. Video

Rasmus Tantholdt, reporter danez, a fost reținut ilegal de forțele de ordine la Campionatul Mondial din Qatar și i s-a cerut să șteargă pozele și filmările.
30.11.2022 | 21:57
Un jurnalist danez arestat de catre fortele de ordine qatareze A filmat o bataie intre suporterii iranieni care protestau Video
Este al doilea incident la Campionatul Mondial în care este implicat jurnalistul Rasmus Tantholdt. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Noi incidente la Campionatul Mondial din Qatar după meciul dintre Statele Unite ale Americii și Iran. Un jurnalist danez a fost arestat.

Un reporter din Danermarca, arestat după SUA – Iran

Fanii Iranului au protestat împotriva regimului de la Teheran, iar la finalul partidei, opozanții guvernului și susținătorii săi s-au luat la bătaie.

ADVERTISEMENT

Momentul a fost imortalizat de reporterul danez Rasmus Tantholdt, însă acesta a fost apoi imediat arestat pentru că a filmat ce s-a întâmplat: „Eu acum sunt deținut de poliția din Qatar pentru că i-am filmat pe iranienii care erau atacați de alți iranieni pro-guvern”, a scris ziaristul pe rețelele sociale.

Ba, mai mult, i s-a cerut să șteargă toate pozele și video-urile pentru a fi eliberat, lucru pe care l-a refuzat. Cu toate acestea, i s-a dat drumul în mai puțin de 15 minute.

ADVERTISEMENT

Imagini șocante surprinse de reporterul danez Rasmus Tantholdt: „Ne-au atacat, ne-au atacat!”

Imediat după ce a fost eliberat, Tantholdt a postat unul dintre filmulețe pe contul său de Twitter. Niște fani iranieni cu mesaje care susțin drepturile femeilor din Iran au fost agresați de către susținătorii guvernului: „Ne-au atacat, ne-au atacat!”, au strigat aceștia disperați.

În acest conflict au fost prinși și doi copii, care au început să plângă speriați. Iranienii au sărbătorit înfrângerea împotriva SUA, pentru a protesta împotriva guvernului. Nemulțumirile iranienilor au apărut după ce decesul unei femei reținută pentru că nu a purtat hijab. Mahsa Amini avea doar 22 de ani.

ADVERTISEMENT

Reporterul Rasmus Tantholdt a mai fost în mijlocul unui incident în Qatar: „Vrei să spargi camera?”

Danezul Rasmus Tantholdt a fost amenințat de stewarzii qatarezi în timp ce realiza un reportaj la stadion. I s-a spus în mod repetat că dacă nu se va opri din filmat, i se va sparge camera: „Vrei să spargi camera? Poți sparge camera. Dați-i drumul!”, a fost reacția reporterului.

Jurnalistul a încercat să le explice că nu a greșit cu nimic și în cele din urmă a fost lăsat să își facă treaba, mai ales că filmarea se realiza într-un loc public.

ADVERTISEMENT

Ulterior, reprezentanții Comitetului Suprem al Qatarului și-au cerut scuze pentru acest incident față de toți jurnaliștii veniți din Danemarca.

ADVERTISEMENT