Un jurnalist rus foarte cunoscut a fost asasinat. Maşina sa a fost aruncată în aer la Kiev

asasinat

Un jurnalist rus foarte cunoscut, Pavel Şeremet, a murit miercuri când maşina pe care o conducea, şi care îi aparţinea angajatorului său, patronul ziarului Ukrainskaia Pravda, a explodat la câteva minute după ce a pornit, relatează Russia Today.

Procurorul general ucrainean a anunţat că un dispozitiv exploziv a fost descoperit de autorităţi în maşina jurnalistului rus.

Explozia a avut loc după ce Şeremet a urcat în maşină, a pornit motorul şi a condus câteva zeci de metri. Bărbatul a murit pe loc, iar vehiculul a fost distrus în totalitate.

Maşina îi aparţinea Alionei Pritula, fondator şi redactor-şef al Ukrainskaia Pravda, care nu se afla în vehicul în momentul accidentului.

Pavel Şeremet, în vârstă de 44 de ani, era un jurnalist foarte cunoscut, cu o carieră remarcabilă în Belarus şi Rusia, iar de cinci ani se stabilise în Ucraina, unde activa la publicaţia electronică Ukrainska Pravda şi era moderator la postul de radio Vesti. Şeremet a fost arestat în 1997, când pregătea un raport privind situaţia de la frontiea dintre Belarus şi Lituanua.Critic acerb al preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, el a fost acuzat de activitate jurnalistică ilegală şi de faptul că ar fi primit bani de la servicii secrete străine. Şeremet a fost atunci condamnat la doi ani de închisoare, dar a executat doar trei luni din pedeapsă ca urmare a presiunilor exercitate de Moscova asupra regimului preşedintelui belarus.

Sursă: www.libertatea.ro