ADVERTISEMENT
News

Un lac s-a făcut roz, iar experții nu au idee cum s-a întâmplat acest lucru. Fenomenul a avut loc în doar câteva zile

Autor: Narcis Roșioru | 12.06.2020 | 15:04
Un lac s-a făcut roz, iar experții nu au idee cum s-a întâmplat acest lucru. Fenomenul a avut loc în doar câteva zile
Un lac s-a făcut roz, iar experții nu au idee cum s-a întâmplat acest lucru. Fenomenul a avut loc în doar câteva zile. Sursa foto: Hepta.ro

Un lac și-a schimbat culoarea în doar câteva zile și s-a făcut roz, iar acum experții încearcă să-și dea seama ce a cauzat această transformare ciudată.

ADVERTISEMENT

Un lac de 50.000 de ani tocmai s-a făcut roz

Un lac din India a devenit centrul atenției pentru mai mulți experți, după ce și-a schimbat culoarea în doar câteva zile și s-a făcut roz, informează CNN.

Ce a cauzat schimbarea culorii lacului? Aceasta este întrebarea la care încearcă să găsească un răspuns mai mulți specialiști din India, după ce lacul Lonar din Maharashtra și-a schimbat culoarea în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Experții cred că schimbarea este cauzată de creșterea salinității apei, prezența algelor sau o combinație între cele două, la fel cum s-a întâmplat cu Marele Lac Sărat din Utah, SUA, sau lacul Hillier din Australia.

Gajanan Kharat, un geolog local, a spus în cadrul unui videoclip postat pe contul de Twitter Maharashtra Tourism că acest fenomen a mai avut loc și în trecut, dar nu atât de accentuat.

ADVERTISEMENT

Ce ar fi putut cauza schimbarea uimitoare

„Arată mai roșu anul acesta pentru că salinitatea din acest an a crescut. Cantitatea de apă din lac a scăzut, la fel și adâncimea, astfel că salinitatea a crescut și s-a ridicat spre suprafață, fapt ce a cauzat astfel de schimbări”, spune specialistul.

Kharat a mai declarat că cercetătorii verifică și dacă prezența algelor din lac a dus la schimarea culorii apei.

ADVERTISEMENT

Între timp, mai mult mostre de apă au fost recoltate pentru analiză, iar geologul spune că „odată ce acestea vor fi studiate, vom cunoaaște cu siguranță de ce apa lacului s-a făcut roșiatică”.

Lacul se află la aproximativ 500 de kilometri est de Mumbai și s-a format după ce un meteorit a căzut aici în urmă cu aproape 50.000 de ani.

ADVERTISEMENT

Zona este o atracție turistică populară și a fost studiată de oameni de știință din toată lumea, mai notează CNN.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!