News

Un liceu din Blaj a greșit de două ori subiectele la BAC! Elevii de la Uman au primit testele de la Real

02.07.2019 | 14:43
Un liceu din Blaj a gresit de doua ori subiectele la BAC Elevii de la Uman au primit testele de la Real

Un liceu din Blaj a greșit de două ori subiectele la BAC! Se întâmplă la Colegiul Național „Inochenție Micu Clain”. Astfel, elevii de la profilul umanist au primit de două ori subiectele rezervate absolvenților de la real. Încurcătura s-a produs în urmă cu o zi, la examenul scris la Limba și literatura română. Conform Alba24, cei care au terminat clasa a 12-a la profilul umanist au primit la ora 09.00 subiectele concepute pentru profilul real.

Un liceu din Blaj a greșit de două ori subiectele la BAC!

Fără să știe acest lucru, elevii s-au apucat să rezolve cerințele. La o distanță de aproximativ 20 de minute, comisia de examen i-a anunțat că au primit subiectele greșit. Profesorii le-au anulat lucrările și au adus al doilea set de subiecte, care erau însă aceleași pe care le primiseră și prima oară. Inspectoarea școlară generală din Alba, Marcela Dărămuș, a confirmat pentru sursa citată problema de la acest liceu.

“Problema s-a remediat și copiii au primit trei ore, din momentul în care au primit subiectul, conform metodologiei. Nu s-a întâmplat o tragedie așa de mare, s-a dat subiectul corect, dacă nu era subiectul corectat și remediat atunci era bai“, a declarat Marcela Dărămuș. Aceasta a mai spus că “cel mai probabil eroarea s-a produs din grabă, pentru a aduce la timp subiectele“, și a anunțat că Inspectoratul Școlar Județean a fost deschisă o anchetă în acest caz.

Un liceu din Blaj a greșit de două ori subiectele la BAC! Bacalaureat
Elevii au primit subiectele greșite la proba de limba și literatura română. Sursa foto – facebook

Ce urmează la Bacalaureat

Vă readucem aminte că subiectele de la examenele din cadrul Bacalaureatului sunt diferențiate, în funcție de profilul claselor de liceu absolvite de candidați. Totuși, la examenul la Limba și literatura română de ieri, cerințele au fost identice pentru primele două subiecte. Singura diferență a fost făcută de subiectul al III-lea. Acum, pentru toți absolvenții înscriși în proba de Bacalaureat este programată testarea la matematică dacă elevii au absolvit profil real sau istorie în cazul unui profil umanist.

Pentru proba care încheie Bacalaureatul, elevii vor avea posibilitatea să opteze pentru una dintre următoarele discipline: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică pentru cei care  au absolvit un liceu cu profil real, în vreme ce umaniștii vor avea de ales între  Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie.