News

Un lider de sindicat din sănătate a murit, după ce s-a infectat cu Covid-19. Mesajul Federației Sanitas

19.07.2020 | 22:49
Un lider de sindicat din sanatate a murit dupa ce sa infectat cu Covid19 Mesajul Federatiei Sanitas
ADVERTISEMENT

Un lider de sindicat din sănătate a murit în urma infecției cu Covid-19, fiind unul dintre cei 76 de morți înregistrați de județul Vrancea.

Bărbatul era asistent medical în județul Vrancea și lider sindical al Sindicatului Sanitas din Spitalul „N. N. Săveanu” din Vidra.

ADVERTISEMENT

Federația Sanitas a transmis un mesaj de condoleanțe pentru acesta, la aflarea veștii că a bărbatul a încetat din viață.

Un bărbat, lider de sindicat, a murit în județul Vrancea, răpus de Covid-19

„Cu imensă tristeţe aducem un ultim omagiu colegului nostru Ionică Taftă Potop, asistent medical şi lider Sanitas la Spitalul ”N.N.Săveanu” din Vidra, judeţul Vrancea. Ionică este, din nefericire, o nouă victimă a virusului ucigaş”, a transmis Federaţia Sanitas, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Sindicaliştii au transmis, de asemenea, un mesaj de condoleanţe familiei: „Condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”.

Bărbatul a fost infectat cu Covid-19 și internat la secția de Terapie Intensivă în Spitalul Judeţean Focşani, potrivit știripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Vrancea rămâne unul dintre cele mai afectate judeţe de epidemia de Covid-19. 1.343 de persoane s-au infectat în Vrancea cu noul coronavirus, în timp ce 76 au murit.

România are 37.458 de cazuri de Covid-19 înregistrate, în ultimele 24 de ore fiind identificați 767 de români infectați cu noul coronavirus. În total au murit 2.026 de persoane, dintre care 17 în ultimele 24 e ore.

ADVERTISEMENT

S-au recuperat 22.617 oameni și au rămas active 12.815 cazuri. În total, la secțiile de Terapie Intensivă sunt 286 de persoane, în timp ce autoritățile au efectuat 958.622 de teste.

Un „studiu” anunță un număr record de îmbolnăviri în România, dacă oamenii nu vor respecta în continuare regulile de distanțare socială.

Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, este precizat în document.

ADVERTISEMENT