News

Un lider PSD îi aduce acuzații grave lui Klaus Iohannis: ”Baronul a spus trei minciuni mari”

31.07.2020 | 15:57
Un lider PSD ii aduce acuzatii grave lui Klaus Iohannis Baronul a spus trei minciuni mari
ADVERTISEMENT

Un nume important din PSD, Șerban Nicolae, îi aduce acuzații grave lui Klaus Iohannis, după ultima ieșirea publică a președintelui statului, de joi, 30 iulie.

Așa cum ne-a obișnuit în ultimele luni, șeful statului a lansat o nouă serie de atacuri la adresa principalului partid de opoziție, pe care l-a făcut, în mod direct, responsabil de criză medicală.

ADVERTISEMENT

Iohannis a spus, cu subiect și predicat, că ”PSD a creat intenționat o criză sanitară”. Imediat, din tabăra PSD a venit o ripostă dură, dar nu din partea liderului Marcel Ciolacu, ci din partea unui membru important.

Lider PSD, acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis: ”Baronul a spus trei minciuni mari”

Într-o postare pe contul personal de Facebook, Șerban Nicolae, una dintre vocile din PSD cele mai vehemente împotriva regimului Iohannis, îl acuză direct de minciună pe șeful statului.

ADVERTISEMENT

Senatorul PSD demontează, în ”Minciună Iohannis 1”, acuzația conform căreia majoritatea PSD din Parlament a întârziat două săptămâni adoptarea legii privind carantina și izolarea și spune că, în realitate, ”Proiectul a parcurs în Parlament întreaga procedură în zece zile (cu sâmbătă și duminică), guvernul penelist trimițându-l Parlamentului după trei săptămâni de la Decizia Curții Constituționale.

Apoi, social-democratul demontează și acuzațiile legate de faptul că măsurile de protecție sanitară ar fi blocate de unele dispute legislative.

ADVERTISEMENT

”Minciună Iohannis 2 – „Măsurile de protecție sanitară nu sunt eficiente din cauza blocajelor legislative”. Realitatea – Măsurile de protecție sanitară nu au legătură cu legea. De altfel, România este printre foarte puținele state care au făcut modificări legislative legate de epidemie. Măsurile de protecție sanitară sunt haotice, ilogice și încălcate repetat și grosolan chiar de guvernanți.”

Nicolae: ”PSD nu îndeamnă la nerespectarea regulilor”

În tirada sa de joi, Iohannis a acuzat liderii PSD de faptul că ar transmite mesaje către popor pentru nerespectarea măsurilor din timpul pandemiei. Despre asta, Șerban Nicolae a spus că este altă minciună.

ADVERTISEMENT

”Minciună Iohannis 3 – „Lideri PSD îndeamnă la nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”.

Realitatea: Nicio declarație a vreunui lider PSD nu îndeamnă la nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și nu neagă existența ori efectele COVID19. De mai multe ori însă, atât Iohannis, cât și liderii guvernamentali peneliști au fost surprinși încălcând flagrant măsurile de protecție sanitară.”

ADVERTISEMENT