Life

Un locatar al unui bloc a anunțat că va organiza o petrecere în apartamentul său. Reacția neașteptată a unui vecin

Un locatar al unui bloc a anunțat că va organiza o petrecere în apartamentul său. Reacția unui vecin a fost una neașteptată.
26.09.2022 | 16:10
Un locatar al unui bloc a anuntat ca va organiza o petrecere in apartamentul sau Reactia neasteptata a unui vecin
Cum a reacționat un locatar al unui bloc după ce un vecin a anunțat că va organiza o petrecere. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un locatar al unui bloc și-a anunțat vecinii, prin intermediul unui mesaj postat la avizier, că va organiza o petrecere, însă unul dintre aceștia a avut o reacție neașteptată.

Un locatar al unui bloc a anunțat că va organiza o petrecere în apartamentul său. Cum a reacționat un vecin

În mesajul lăsat la avizier, locatarul respectiv și-a anunțat vecinii că la apartamentul său de la etajul patru va avea loc o petrecere.

ADVERTISEMENT

Acesta a specificat că este posibil ca petrecerea să depășească ora 22:00, dar i-a informat pe vecini că el și cei invitați la eveniment vor încerca, pe cât posibil, să nu facă gălăgie.

Vecinii deranjați de zgomot au fost rugați să-l contacteze direct pe locatarul care a făcut anunțul petrecerii.

ADVERTISEMENT

“Bună ziua. Pe data de pe 4 decembrie, la etajul 4, apartamentul 29, va avea loc o aniversare și este posibil ca evenimentul să depășească ora 22:00.

Vom încerca pe cât posibil să nu facem gălăgie, dar dacă vom deranja, vă rugăm să ne contactați direct.”, se arată în mesajul postat de locatarul imobilului.

ADVERTISEMENT

Unul dintre vecini a reacționat după acest mesaj și i-a dat un răspuns neașteptat celui care urma să găzduiască petrecerea.

Acesta i-a scris, pe foaia pe care a scris mesajul, că îl “lasă” să țină petrecerea până la ora 23:30. Totodată, vecinul a mai avut o rugăminte.

ADVERTISEMENT

“Vă lăsăm până la 23:30. Distracție plăcută! Și nu mai fuma în baie.”, a fost răspunsul acestuia, notează mgnews.ro.

Mesaj locatar bloc
Mesajul unui vecin după ce un locatar a anunțat o petrecere în apartamentul său. Sursa foto: botosaneanul.ro

Care este limita de decibeli în apartament

De multe ori, locatarii de la bloc se plâng de faptul că vecinii dau muzica prea tare sau pornesc bormașina de la primele ore ale dimineții.

Cei care nu știu care este limita de decibeli în apartament și o depășesc pot risca amenzi uriașe.

Există o limită de decibeli care trebuie respectată de locatarii fiecărui imobil. În cazul în care un cetățean este deranjat de zgomotul produs de vecini poate apela la 112.

Astfel, oamenii legii se deplasează la fața locului și îi pot sancționa pe cei care tulbură liniștea cu amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei, în baza actului normativ 61/1991.

În orice locuință, nivelul permis de decibeli este de 55 în timpul zilei. Pe timp de noapte, nivelul permis de decibeli este de 45.

Bormașina emite un zgomot ce poate depăși 70 – 80 de decibeli, fiind deranjantă pentru vecini. Din acest motiv, aceasta se poate folosi doar în intervalul 8:00 – 13:00 sau 14:00 – 22:00.

În prezent, nu este permisă gălăgia între orele 22:00 și 8:00 sau între 13:00 și 14:00. Cei care ignoră această regulă în mod repetat riscă o amendă de la 2.000 până la 6.000 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: