Un luptător ISIS a fost prins în timp ce se îmbarcase la bordul unui avion spre Bucureşti

SIS

Un tânăr de 19 ani care voia să se radicalizeze a fost arestat de poliţiştii britanici în timp ce încerca să ajungă cu un avion al unei companii low-cost din Stansted în Bucureşti cu un bilet doar dus.

Cubeyda Hassan Jama, 19, cetăţean finlandez de origine somaleză, a fost arestat şi condamnat la închisoare pentru trei ani şi şase luni după ce şi-a folosit banii proveniţi dintr-un împrumut guvernamental necesar perioadei de studii din Anglia pentru a-şi lua bilet doar dus pentru o cursă de pe aeroportul Stansted din Londra spre Bucureşti. Tânărul, care studia Informatică la Universitatea Middlesex din Londra a fost obligat să coboare din avionul care urma să plece a acestui an.

Oamenii legii au descoperit că acesta avea la el „un ghid explicit de luptă în numele Daesh”(n.r.- este echivalentul arab al acronimului în limba engleză ISIS), cotiere şi genunchiere, un încărcător solar, o trusă de prim ajutor, împreună cu două perechi de ochelari, ochelari de înot, şampon şi o maşină de tuns barba şi o hartă a Turciei şi urma să se alăture grupării jihadiste Stat Islamic.
Poliţiştii au mai descoperit şi o agendă în care erau scrise câteva pagini în limba arabă, iar cu ajutorul unui translator, s-a descoperit că pe una din pagini era scris şi jurământul de credinţă pentru liderul ISIS.
„Jur credinţă comandantului credincioşilor, marele Calif Abu Bakr al-Husseini al-Qurayshi al-Baghdadi. Pace şi binecuvântare acestuia!”, a scris acesta.

Citeşte mai mult pe www.libertatea.ro