News

Un malware periculos ar putea infecta iPhone-urile fără ca utilizatorul să știe. Hackerii pot avea acces la informațiile tale

Un malware periculos ar putea infecta iPhone-urile fără ca utilizatorul să știe acest lucru. Hackerii pot avea acces la informațiile tale, precum și la camera foto și microfon.
20.07.2021 | 12:14
Un malware periculos ar putea infecta iPhoneurile fara ca utilizatorul sa stie Hackerii pot avea acces la informatiile tale
ADVERTISEMENT

Un malware periculos ar putea afecta smartphone-urile companiei Apple. O companie din Israel a implementat un software de spionaj care infectează iPhone-urile fără ca utilizatorul să facă ceva.

În acest fel, hackerii pot avea acces la informațiile private ale utilizatorului, cum ar fi mesajele sau e-mail-urile. Atacatorii pot avea acces și la microfon sau camera foto, scrie news.ro.

ADVERTISEMENT

Telefoanele pot fi afectate chiar dacă utilizatorii nu dau click pe un anumit link, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori.

Un malware periculos ar putea infecta iPhone-urile fără ca utilizatorul să știe. Hackerii pot avea acces la informațiile tale

Un malware periculos ar putea infecta iPhone-urile fără ca utilizatorul să știe acest lucru. O companie israeliană a implementat un software de spionaj care poate afecta smartphone-urile dezvoltate de Apple.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre NSO Group, o companie controversată din Israel, potrivit sursei citate anterior. Aceasta este cunoscută pentru instrumentele de hacking pe care le creează.

Compania a dezvoltat un malware extrem de sofisticat, prin intermediul căruia hackerii pot avea acces la informațiile de pe iPhone-ul utilizatorului fără ca acesta să știe.

ADVERTISEMENT

Numele acestui software este Pegasus, iar hackerii au acces la conversații și e-mail-uri, precum și la cameră și microfon.

Potrivit unei investigații recente făcută de Amnesty International, software-ul dezvoltat de NSO Group a fost utilizat de clienții companiei pentru a infecta cel puțin 50.000 de telefoane. Au fost vizați mai ales jurnaliștii și activiștii pentru drepturile omului.

ADVERTISEMENT

Chiar și telefoanele care au sistemul de operare actualizat pot fi afectate de acțiunea acestui program care poate accesa datele telefonului.

Înainte, programul Pegasus putea infecta un iPhone doar dacă utilizatorul ar fi dat click pe un link virusat. Acum nu este nevoie de niciun link pentru ca smartphone-ul să fie compromis.

Chiar și modelul de iPhone 12, pe care rulează iOS 14.6, cel mai actual înainte de luni, când a apărut iOS 14.7, conținea dovezi cum că ar fi fost afectat de hackeri, scrie cnbc.com.

Compania din Israel a afirmat întotdeauna că va folosi astfel de software-uri strict pentru prinderea teroriştilor și a traficanților de droguri, dar și pentru alte infracțiuni grave.

Compania Apple a emis un comunicat de presă prin care acuză campania de hacking cu Pegasus. Din păcate, încă nu există un patch care să repare vulnerabilitatea și să protejeze utilizatorul de iPhone.

ADVERTISEMENT
Tags: