Fotbal international

Un manager care a lucrat la FCSB şi Astra a semnat cu PAOK Salonic. Va colabora cu Răzvan Lucescu

23.08.2018 | 19:17
Un manager care a lucrat la FCSB si Astra a semnat cu PAOK Salonic Va colabora cu Razvan Lucescu

Un manager care a lucrat la FCSB şi Astra Giurgiu a semnat cu PAOK Salonic. După ce gruparea din Grecia a remizat cu Benfica, scor 1-1, în Portugalia, în prima manşă a play-off-ului Champions League, oficialii echipei antrenate de Răzvan Lucescu au făcut o mutare interesantă.

PAOK Salonic are şanse să se califice în grupele Champions League, iar meciul decisiv din play-off cu Benfica va avea loc în Grecia, pe 29 august, de la ora 22.00. Astfel, oficialii echipei pregătite de Răzvan Lucescu au decis să aducă un om care să ocupe postul de director de dezvoltare.

Un manager care a lucrat la FCSB şi Astra a semnat cu PAOK Salonic

Mario Branco, managerul care a lucrat în trecut la FCSB şi Astra Giurgiu, a fost numit în staff-ul administrativ al lui PAOK Salonic. Portughezul va ocupa poziţia de director de dezvoltare. “Scopul este să contribuie la punerea în aplicare a strategiei prin care PAOK să intre între cluburile de elită din Europa”, apare în comunicatul publicat de PAOK pe pagina oficială a clubului.

În 2009, Mario Branco a fost unul dintre oamenii care şi-au spus cuvântul în Liga 1 Betano. Portughezul a fost timp de şase luni scouter pentru FCSB şi a colaborat cu Adian Ilie, atunci când fostul internaţional român activa în cadrul clubului finanţat de Gigi Becali. Mario Branco a fost cel care i-a adus la vicecampioana României pe Pepe Moreno, Dayro Moreno, Andreas Mendoza, Thiago şi Habibou. Ulterior, Gigi Becali a decis să renunţe la serviciile lui Branco şi acesta a ajuns la Astra Giurgiu.

Mario Branco a fost director sportiv la Hajduk Split

La gruparea finanţată de Ioan Niculae a ocupat funcţia de director general. În ultimii ani, Mario Branco a fost director sportiv la Hajduk Split, formaţie care a fost eliminată de FCSB în turul 3 preliminar al Europa League. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 0-0, în Croaţia, iar pe “Naţional Arena” a câştigat echipa lui Nicolae Dică, scor 2-1, după “dubla” reuşită de Harlem Gnohere.

În momentul în care Adi Ilie a colaborat cu Mario Branco, fostul internaţional român a avut numai cuvinte de laudă la adresa portughezului. “El ţinea jucători sub observaţie, avea o bază de date foarte mare, urmărea jucători în Brazilia, Portugalia, Grecia. Steaua nu o să mai aibă o bază de date de jucători aşa mare odată cu pierderea lui Branco”, spunea Adi Ilie.

Mario Branco, fostul manager la FCSB şi Astra, a lucrat şi la Hajduk Split
Mario Branco, fostul manager de la FCSB şi Astra Giurgiu, a ajuns la PAOK Salonic

Ce declara Mario Branco despre fotbalul din România:

“Fotbalul românesc înseamnă mult pentru mine, a fost o perioadă bună din viaţa mea profesională, şi la Steaua, şi la Astra. Îmi e dor de România. Mentalitatea în Portugalia este diferită. Se munceşte mult, sunt jucători creativi, dar au mentalitate, ambiţie. În România jucătorii joacă 10 meciuri în Liga 1, apoi toată lumea vorbeşte de milioane de euro. Jucătorii sunt staruri mult prea devreme, asta e problema”, a declarat Mario Branco în 2016.

Mario Branco, desfiinţat de un oficial din Liga 1

Mario Branco a fost criticat de Daniel Stanciu, cel care susţinea că nu Adi Ilie l-a adus pe portughez, ci Gică Hagi. “Branco, pierdere? În niciun caz! Păi spuneţi-mi mie ce jucători valoroşi a adus el la Steaua? Uitaţi-vă la marea speranţă a Portugaliei, acest Tiago. Păi credeţi că dacă era aşa de bun, nu-l vedea Benfica sau FC Porto? Era normal ca Gigi Becali să renunţe la el. Are şi omul limite cu jucătorii ăştia străini aduşi la echipă. Vă spun eu că în Portugalia pe Mario Branco nu-l cunoaşte lumea. Pe el la Steaua l-a adus Hagi, nici vorbă că l-ar fi adus Adrian Ilie. Hagi a lucrat cu acest portughez şi la Timişoara. Apoi i-a dat o pâine de mâncat la Steaua. După ce Gică a părăsit echipa, Maro Branco zici că nici nu-i păsa. A uitat omul cine l-a adus la Steaua”, spunea Daniel Stanciu, conform prosport.

“Branco e un scouter foarte bun, dar nu mai aveam nevoie de serviciile sale din moment ce nu mai aducem jucători străini” – Valeriu Argăseală, după ce FCSB s-a despărţit de Mario Branco