Fotbal intern

Doliu în mass-media. Ne-a părăsit marele ziarist Sorin Satmari

Mass-media şi fotbalul românesc sunt de astăzi dimineaţă mai sărace, după ce ne-a părăsit unul dintre cei mai vechi condeieri şi comentatori ai ţării, Sorin Satmari (72 de ani). Încercat...
13.07.2017 | 00:05
Doliu in massmedia Nea parasit marele ziarist Sorin Satmari

Mass-media şi fotbalul românesc sunt de astăzi dimineaţă mai sărace, după ce ne-a părăsit unul dintre cei mai vechi condeieri şi comentatori ai ţării, Sorin Satmari (72 de ani). Încercat de mai bine trei ani de o boală incurabilă, fostul jurnalist şi oficial al unor importante cluburi şi instituţii din fotbalul nostru a simţit cum i se scurge viaţa din corp în ultima lună, când cancerul a intrat în faza de metastază generalizată.

Vocea sa inconfundabilă s-a stins pentru totdeauna miercuri, 12 iulie, la ora 9:00 dimineaţă, cumplita veste fiind anunţată, cu imens regret de un prieten de familie, Răzvan Boanchiş, printr-o postare pe facebook. O lovitură cumplită pentru soţia sa, Rodica Satmari, care a mai depăşit o dramă acum 9 ani, atuncă când fiul Cătălin (pe atunci în vârstă de 38 de ani) s-a înecat în urma unui accident suferit de ambarcaţiunea în care se afla, în Delta Dunării.

Satmari, un povestitor al fotbalului

Sorin Satmari a fost un ziarist de modă veche, un povestitor, care a încântat audienţa prin comentariile şi emisiunile sale, mai ales cele de la TVR, dar şi prin cronicile din Sportul. A mai lucrat, la Ora, Ziua şi Sportul Românesc, iar începând cu ultimii ani ai milieniului trecut a făcut parte din departamentele de comunicare ale Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal. Aşadar, a fost ofiţer de presă la FRF şi LPF, dar şi vice la CS Dinamo (1992). Un episod care a rămas în memoria microbiştilor români este cel petrecut în luna februrarie a anului 2012, atunci când a fost demis de finul său de cununie, Dumitru Dragomir, din funcţia de director de comunicare la Liga Profesionistă de fotbal, pentru că nu dăduse zăpada din curtea instituţiei…

Sorin Satmari nu a fost doar eroul unor momente de neuitat, ci a şi creat la rândul său eroi, în cele trei cărţi ale sale: “Stand Up Comedy”, “Aici sunt banii dumneavostră” şi “Rică Raducanu sau prea mare pentru un careu atât de mic”.

Fostul mare ziarist va fi incinerat vineri. Joi, 13 iulie, trupul neînsufleţit va fi depus la Capela Crematoriului Bucureşti.

Dumnezeu să te odihnească în pace, Sorin Satmari!