Simona Halep

Un meci care nu putea avea alt rezultat! Cum a fost decisă calificarea Simonei Halep înainte de startul jocului cu Dart

23.01.2020 | 11:40
Un meci care nu putea avea alt rezultat Cum a fost decisa calificarea Simonei Halep inainte de startul jocului cu Dart
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Australian Open 2020 după ce a învins-o pe Harriet Dart, scor 6-2, 6-4. A fost o partidă fără istoric, pe care Simona Halep a dominat-o destul de clar, în ciuda faptului că au fost unele momente în care românca a părut un pic ieșită din ritm.

Spre deosebire de runda inaugurală, când Jennifer Brady i-a pus mari probleme Simonei, Dart nu a putut nici măcar o clipă să ţină suspansul în privinţa învingătoarei. Pe lângă faptul că este doar locul 164 în clasamentul WTA, britanica nu are exact acele atuuri care i-ar fi permis să aibă o şansă în faţa Simonei.

ADVERTISEMENT

Calificarea Simonei Halep în turul 2 a venit firesc, în faţa unei jucătoare care nu i-a pus probleme cu serviciul

Calităţile de bază ale lui Dart sunt deplasarea în teren şi un retur destul de bun. Dar problema ei este că exact la acest nivel excelează şi Halep, iar românca este chiar printre cele mai bune, dacă nu chiar numărul unu din circuit la aceste două capitole.

Dart nu dispune de un serviciu puternic, lucru subliniat de FANATIK.RO înainte de startul partidei din turul 2. Ca drept dovadă, nu a făcut niciun as contra Simonei şi nici în precedenta partidă de la Australian Open, cea câştigată cu Misaki Doi. În ultima perioadă, Simona Halep a avut probleme contra jucătoarelor de forţă, care au putut să o domine cu serviciul. Dart nu poate fi în această categorie, iar asta s-a văzut.

ADVERTISEMENT

Semnalele legate de jocul Simonei sunt foarte bune. Tenisul ei este la un nivel bun, iar atitudinea este cea potrivită, lucru demonstrat în special în jocul din runda inaugurală. În plus, problema medicală de la încheietură nu pare să fie atât de serioasă, deci avem toate motivele să sperăm la un parcurs lung.

Dar turul 3 ar putea aduce din nou emoţii. Adversara se va alege dintre Danielle Collins şi Yulia Putintseva, partidă care este la start. Americanca dispune de un serviciu de top şi ar putea fi o adversară redutabilă. În plus, ar fi primul cap de serie pe care îl înfruntă românca la această ediţie. Este favorită 26. În schimb, Putintseva, şi ea jucătoare de top 50, ar fi o adversară mai abordabilă, deoarece nu dispune de un serviciu puternic.

ADVERTISEMENT