Sport

Un meci de Champions League, reprogramat după decesul Reginei Elisabeta a II-a. Arsenal – PSV a fost amânat

UEFA a decis ca meciul Rangers – Napoli din Champions League să fie amânat cu o zi din cauza decesul Reginei Elisabeta a II-a.
11.09.2022 | 20:30
Un meci de Champions League reprogramat dupa decesul Reginei Elisabeta a IIa Arsenal  PSV a fost amanat
UEFA a decis ca meciul Rangers – Napoli din Champions League să fie amânat cu o zi din cauza decesul Reginei Elisabeta a II-a. Sursă foto: rangers.co.uk
ADVERTISEMENT
12-09-2022
14:44

UEFA a amânat o partidă din Europa League

Meciul Arsenal – PSV Eindhoven, din etapa a 2-a a fazei grupelor Europa League, a fost amânat din cauza lipsei personalului de securitate, care este mobilizat pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Întâlnirea de pe Emirates ar fi trebuit să se joace joi, 15 septembrie, iar UEFA a precizat pe site-ul oficial că partida se va desfășura la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Cel mai longeviv monarh britanic a murit 96 ani, fiind cel mai în vârstă suveran ”în funcție” din lume. A domnit peste 70 de ani, începând din 6 februarie 1952.

Decesul Reginei Elisabeta a II-a amână un meci din Champions League

Din cauza decesului Reginei Elisabeta a II-a, UEFA a anunțat pe site-ul oficial că partida Rangers – Napoli, din etapa a 2-a a fazei grupelor Champions League, va fi amânată cu 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea de pe Ibrox Stadium din Glasgow ar fi trebuit să aibă loc marți, 13 septembrie, de la ora 22:00, dar a fost mutată pentru miercuri, 14 septembrie, de la aceeași oră.

Amânarea este cauzată de resursele limitate ale poliției în ceea ce priveşte forţele de ordine şi problemele organizatorice în contextul evenimentelor legate de decesul Reginei Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

La fel ca și întâlnirea seniorilor, meciul dintre echipele de tineret ale celor două cluburi, care conta pentru faza grupelor UEFA Youth League, a fost amânat cu 24 de ore și se va disputa tot miercuri, 14 septembrie, de la ora 17:00.

Premier League a amânat etapa din weekend

De asemenea, UEFA a informat că fanii lui Napoli nu sunt autorizați să facă deplasarea în Scoția pentru întâlnirea cu Rangers și, din motive de corectitudine sportivă, suporterii scoțieni nu vor putea merge în Italia la meciul retur.

ADVERTISEMENT

Forul mondial îi îndeamnă pe fani să nu călătorească și să respecte această situație extraordinară, menționând faptul că forțele de ordine din Scoția nu le pot asigura protecția pentru că majoritatea dispozitivelor sunt alocate evenimentelor din jurul morții Reginei.

Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, veste care a cutremurat Regatul Unit al Marii Britanii, inclusiv sportul din insulă. Din acest motiv, mai multe evenimente sportive care erau programate în acest weekend au fost amânate.

ADVERTISEMENT

Printre acestea și etapa cu numărul 7 din Premier League, acolo unde meciul vedetă era cel dintre Manchester City și Tottenham. Deocamdată nu se știe încă la ce dată vor fi reprogramate partidele care trebuiau să se dispute de sâmbătă până luni.

ADVERTISEMENT