Sport

Un meci din Ucraina a fost întrerupt după ce a sunat o alarmă aeriană! Jucătorii ambelor echipe s-au adăpostit împreună. Video

Partida dintre Rukh și Metalist a fost întreruptă după ce o alarmă aeriană a sunat cu câteva minute înainte de finalul primei reprize, jucătorii ambelor echipe adăpostindu-se împreună.
24.08.2022 | 22:14
Un meci din Ucraina a fost intrerupt dupa ce a sunat o alarma aeriana Jucatorii ambelor echipe sau adapostit impreuna Video
Un meci din Ucraina a fost întrerupt după ce a sunat o alarmă aeriană. Sursă foto: twitter.com
ADVERTISEMENT

Campionatul Ucrainei a început de ieri, 23 august, iar fotbaliștii încearcă să își facă meseria, deși țara lor este în continuare în război cu Rusia.

Un meci din Ucraina a fost întrerupt după ce a sunat o alarmă aeriană

Partida dintre Rukh și Metalist, care a început la ora 15:00, a fost întreruptă la scorul de 1-1, cu puține minute înainte de finalul primei reprize.

ADVERTISEMENT

Motivul a fost o alarmă aeriană care a fost declanșată, moment în care jucătorii ambelor echipe s-au adăpostit într-un buncăr din apropierea arenei.

În prima zi de la începutul campionatului din Ucraina, s-au jucat patru meciuri: Șahtior Donețk – Metalist 1925, scor 0-0, Cernomoreț Odesa – Veres-Rivine, scor 0-1, Zorya Lugansk – Vorskla Poltava, scor 3-1 și Kolos – Krivbas, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Metalist s-a impus, scor 2-1, ajungând momentan pe locul doi în clasament.

Nu a fost singurul meci cu probleme

Andri Pavelko, președintele Federației Ucrainene de Fotbal, a vorbit despre problemele care au intervenit de când s-a reluat fotbalul în Ucraina:

„S-a întâmplat la finalul meciului dintre Cernomoreţ şi Veres. Conform protocolului, toţi participanţii şi organizatorii meciului au intrat la adăpost.

ADVERTISEMENT

După ce armata a făcut un anunţ cu privire la arlarmă, aproximativ 20 de minute mai târziu, echipele au terminat meciul”.

„Astăzi, trei meciuri între echipe under 19 ale campionatului ucrainean au avut loc cu succes. Asta înseamnă că a început un sezon de fotbal special, în condiţii de război în toată regula. În ciuda numeroaselor obstacole şi disperării scepticilor, fotbalul în Ucraina reînvie”, a mai spus Pavelko.

ADVERTISEMENT

Campionatul a fost reluat pe data de 23 august, care are o însemnătate bogată pentru poporul ucrainean, și anume reprezintă Ziua Drapelului.

Din păcate, din campionat vor lipsi două echipa, mai precis Mariupol și Desna Cernihiv. ONU a declarat că Mariupol este locul cu cea mai mare rată a mortalității din Ucraina. Majoritatea fotbaliștilor străini care evoluau în Ucraina au părăsit țara și și-au găsit noi echipe.

ADVERTISEMENT
Tags: