News

Un medic, avertisment după creșterea cazurilor: ”Comportamentul populației resuscitează epidemia și îi dă oxigen”

24.06.2020 | 13:09
Un medic avertisment dupa cresterea cazurilor Comportamentul populatiei resusciteaza epidemia si ii da oxigen
ADVERTISEMENT

Un cunoscut medic din România transmite avertisment sever după creșterea îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus din România: ”

Doctorul Dorel Săndesc este îngrijorat de creștere pacienților din secțiile ATI și spună că epidemia este intensificată de populație.

ADVERTISEMENT

El spune că virusul este în slăbire, însă ”Comportamentul populației îl resuscitează și îi dă oxigen”.

Avertisment sever transmis de un medic după creșterea cazurilor de Covid-19: ”Comportamentul populației resuscitează epidemia”

În opinia medicului Dorel Săndesc, președintele asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România, populația din țara noastră, prin nerespectarea măsurilor de prevenție și distanțare socială, contribuie involuntar la extinderea epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Evoluția naturală a acestei epidemii este spre scădere, spre stingere. Dar comportamentul populației, nerespectarea regulilor simple de prevenție nu fac decât să resusciteze, să dea oxigen unei epidemii care altfel s-ar stinge mai repede.

Sunt convins că un comportament corect ar putea duce la stingerea, poate nu dispariția, dar stingerea până la un nivel foarte scăzut a numărului de pacienți. Iar faptul că avem in continuare 200 de pacienți la Terapie Intensivă este un lucru serios.

ADVERTISEMENT

200 de oameni se zbat între viață și moarte și, aproape sigur, din păcate, foarte mulți dintre ei nu vor supraviețui”, a spus medicul la Digi24.

Recent, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, avertiza asupra necesității respectării normelor de siguranță, pentru a nu ajunge în situația în care numărul de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus să se tripleze.

ADVERTISEMENT

Creștere a numărului pacienților internați la terapie intensivă

Evoluția pandemiei de Covid-19 din România părea să intre pe o pantă descendentă la finalul lunii mai, atunci când cazurile zilnice erau în medie sub 200-250.

A scăzut la un moment dat și totalul bolnavilor din secțiile de terapie intensivă, fiind înregistrate valori de sub 180-190 zile la rând.

În ultima raportare, din 23 iunie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că sunt 200 de bolnavi cu noul coronavirus în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din țară.

Numărul total de îmbolnăviri din România a urcat la 24.505 iar 1.539 de oameni au murit, de la începerea epidemiei și până acum.

ADVERTISEMENT