News

Un medic de familie din Brăila a murit după ce s-a infectat cu Covid-19. Femeia a fost transportată la București, însă a fost prea târziu

21.08.2020 | 17:00
Un medic de familie din Braila a murit dupa ce sa infectat cu Covid19 Femeia a fost transportata la Bucuresti insa a fost prea tarziu
ADVERTISEMENT

Un medic de familie a murit în Brăila în urma infectării cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presă.

Medicul avea 62 de ani și a încetat din viață la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucuresti, după ce s-a infectat cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Aurelia Galiti suferea de diabet zahar și era internată în spital de aproximativ 7 zile, fiind inclusiv transportată cu elicopterul la București.

Un medic de familie din Brăila a murit după ce s-a infectat cu Covid-19

Femeia era internată la Spitalul Județean de Urgență Brăila, însă medicii au cerut transferul la „Marius Nasta” după ce starea de sănătate a medicului s-a agravat vizibil.

ADVERTISEMENT

Aurelia Galiti a fost transportată cu elicopterul la București joi dimineața, 20 august, însă s-a stins din viață în mai puțin de 24 de ore, potrivit ziare.com.

Medicul e primul cadru medical din Brăila infectat cu noul coronavirus care a decedat. Potrivit datelor oficiale, în Brăila au fost raportate 1.371 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, fiind înregistrate 16 decese în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare focar de infecție cu Covid-19 din Brăila a fost raportat la o fabrică de componente auto cu peste 3.400 de angajați.

În fabrica respectivă au fost identificare 15 persoane infectate cu Covid-19. Potrivit Prefecturii, cazul nu e solitar.

ADVERTISEMENT

„În judeţul Brăila, un operator economic cu 476 de angajaţi a fost nevoit să întrerupă activitatea pentru că 42 de salariaţi au fost diagnosticaţi pozitiv COVID-19, iar restul au primit de la DSP recomandarea de izolare voluntară, pe care o respectă pentru protecţia lor şi a celor apropiaţi. Pentru că orice afacere contează şi orice loc de muncă trebuie apărat, am analizat împreună cu conducerea companiei măsurile care pot fi luate pentru atenuarea impactului financiar şi social al opririi temporare a activităţii“, a transmis prefectul Cătălin Boboc, potrivit Digi 24.

Între timp, la Spitalul Județean de Urgență Brăila au fost identificate 8 cadre medicale infectate cu Covid-19.

ADVERTISEMENT
Tags: