News

Un medic de la „Matei Balș” a postat o imagine, devenită virală, cu mai multe ambulanțe la coadă. Zeci de mesaje negative pe Facebook

18.07.2020 | 22:31
Un medic de la Matei Bals a postat o imagine devenita virala cu mai multe ambulante la coada Zeci de mesaje negative pe Facebook
ADVERTISEMENT

Un medic de la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” a publicat o fotografie cu mai multe ambulanțe care stau la coadă în curtea spitalului.

Medicul a dorit să transmită un semnal de alarmă și să-i tragă de mânecă pe sceptici, întrebându-se retoric dacă mai există oameni care nu cred în Covid-19.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, într-o majoritate covârșitoare, reacțiile atrase sunt negative și cu adevărat ostile față de medici.

Un medic de la Matei Balș a încercat să convingă oamenii că există Covid-19

„Mai aveți îndoieli referitor la existența problemelor de sănătate determinate de SARS-Cov2? Aceasta este o imagine din curtea Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, spital COVID de faza 1″, a scris medicul Maria Nițescu.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, au existat zeci de comentarii din partea celor care îl acuză pe medic că manipulează informația. De altfel, majoritatea comentariilor sunt din partea scepticilor, care acuză în termeni duri „manipularea” la care sunt supuși cetățenii României.

Imaginea în cauză arata ca o “revista de front” nu o situație reală…deci…e o prezentare a tehnicii din dotarea SMURD…nu altceva”, a explicat un utilizator Facebook, pe numele său Constantin.

ADVERTISEMENT

Pacienții unde sunt, că nu văd unu! Și fotograful? Cum a ales el unghiul cel mai potrivit”, a transmis și Florin.

Mai avem. Stau asimtomaticii degeaba în spital. Dacă superi pe cineva te reclama si iese testul pozitiv. Să se vorbească despre primele medicilor pentru Covid. De ce nu vorbesc asistentele căci stiu? Pierd oamenii afacerile, multe din ele sezoniere. Muriți de frica covidului. Aveți salarii la stat și grija voastră e Covidul. Puneți osul la munca. Noi vrem să muncim și nu suntem lăsați. Neam de egoiști, lași și c******. Cinste celor ce ies și protestează în Piața Victoriei. Dumnezeu să va ajute!”, a scris și Ema.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, medicul susține în continuare că toate informațiile prezentate sunt sincere și nu și-a dorit să manipuleze, dar nici să permită nimănui să judece medicii.

Vorbesc în nume propriu, nu sunt purtător de cuvânt, trăiesc în izolare patru luni și jumătate și nu voi permite nimănui să facă acuzații referitoare la ceea ce am trăit eu și colegii mei în aceste luni, în spital COVID. Aveți tot dreptul să vorbiți, dar nu în ceea ce privește munca noastra din ultimele luni”, le-a răspuns doctorul celor care au criticat, neîncrezători, fotografia.

ADVERTISEMENT