News

Un medic de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, atac la adresa managerului: ”Ăia mor la Piatra și la Suceava, iar noi tăiem frunză la câini”

07.04.2020 | 11:50
Un medic de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi atac la adresa managerului Aia mor la Piatra si la Suceava iar noi taiem frunza la caini
ADVERTISEMENT

Un medic de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași îl atacă pe managerul instituției că refuză să aducă pacienți infectați cu coronavirus, deși unitatea medicală se află în linia întâi.

Un medic de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, atac la adresa managerului

Medicul Mihnea Hurmuzache spune că sunt peste 100 de paturi goale la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și îl atacă pe managerul Carmen Dorobăț că refuză să primească pacienți din cele mai afectate zone ale Moldovei.

ADVERTISEMENT

”Colegii din Suceava și Neamț sunt efectiv terminați din punct de vedere fizic și al acoperirii necesarului de servicii medicale. Le curge sânge din nas de la atâta muncă. La noi, care suntem singurul spital de boli infecțioase din Moldova, bate vântul pe secții”, a declarat doctorul pentru Libertatea.

”Cu cât este mai gol, cu atât mai puține probleme. Suntem un spital de linia întâi și este atmosferă de vacanță. Când ieși în curte ai senzația că ești undeva la sanatoriu”, a continuat Mihnea Hurmuzache.

ADVERTISEMENT

”Timp de două zile s-a acoperit faptul că și noi avem personal medical care s-a îmbolnăvit”

”Ești liniștit, auzi păsărelele, asta e. În afară de două zone care își justifică existența, nu știu la ce folosește. Iar colegii mei de la Suceava și Neamț au semnalat că sunt refuzați zi de zi în încercarea lor de a trimite pacienții către noi”, a mai spus medicul de la Iași.

”Timp de două zile s-a acoperit faptul că și noi avem personal medical care s-a îmbolnăvit. A trebuit să scriu eu pe Facebook ca să iasă managera să spună că da, avem cadre medicale bolnave. Ea a spus că sunt doar șase. De fapt sunt 10, iar până la 21 se află în izolare la domiciliu”, a explicat Hurmuzache.

ADVERTISEMENT

”Până de curând aveam listele cu pacienții care au fost testați la îndemână, ca să urmărim cine sunt pozitivi, cine sunt negativi. Nu mai sunt decât sub cheia directorului medical, de care efectiv trebuie să ne rugăm ca să aflăm informații  De ce? Pentru că au apărut persoane care nu aveau nici o legătură cu necesitatea testării, cum a fost cu primarul Iașiului”, acuză el.

Carmen Dorobăț se apară și spune că în spital sunt internați 68 de pacienți din alte județe: ”Eu nu am refuzat niciun transfer! Spitalul nostru asta face! Eu sunt manager de spital, sunt profesor de boli infecțioase, e foarte obositor pentru mine să am asemenea discuții. Am 68 de oameni veniți din alte județe”.

ADVERTISEMENT

Însă, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, Cristina Grigorescu, susține spusele medicului Mihnea Hurmuzache: ”Zi de zi primim bilete de la Spitalul de Boli Infecțioase că nu au locuri libere pentru suspecții de COVID. Noi ne-am distrus spitalul din cauza asta. Avem patru clădiri, în patru locații diferite, între trei și 15 kilometri. A trebuit să închid două din ele, ca să facem față. Nu este corect”.

Ultimul bilanț anunțat luni de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 4.057, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 193 de îmbolnăviri. Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 176.

ADVERTISEMENT