News

Un medic de la Spitalul Județean Deva face acuzații grave: ”Ne-au ținut împreună bolnavi de coronavirus cu sănătoși”

07.04.2020 | 16:43
Un medic de la Spitalul Judetean Deva face acuzatii grave Neau tinut impreuna bolnavi de coronavirus cu sanatosi
Un medic de la Spitalul Județean Deva face acuzații grave: ”Ne-au ținut împreună bolnavi de coronavirus cu sănătoși”. Sursa foto: glasul-hd.net
ADVERTISEMENT

Un medic angajat al Spitalului Județean din Deva aduce acuzații extrem de grave la adresa managementului unității medicale din județul Hunedoara.

Un medic de la Spitalul Județean Deva face acuzații grave: ”Ne-au ținut împreună bolnavi de coronavirus cu sănătoși”

În contextul intensificării crizei de COVID-19, medicul Bianca Glodean spune că mai multe cadre sanitare de la Spitalul Județean Deva s-au îmbolnăvit întrucât unitatea nu avea circuite precis stabilite în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Glodean este completată de o colegă de la Spitalul Deva, Roxana Betea, cea care este infectată cu COVID-19 și face afirmații extrem de grave. Astfel, conform doctoriței de la unitatea medicală hunedoreană, deși era infectată, aceasta a fost nevoită să stea alături de colegi sănătoși.

“Eu aveam deja COVD-19, nu știam la acel moment dar aveam niște simptome. Colegii care au stat cu mine în carantină în spital, sigur au luat şi eu ulterior.

ADVERTISEMENT

Ne-au ţinut pe toţi la un loc, bolnavi cu sănătoşi. A fost inuman. Era mai simplu să ne testeze şi să plece cei care nu aveau simptome şi nu erau pe tură”, a declarat medicul Roxana Betea pentru Mediafax.

Medicii de la Deva, nemulțumiți de transformarea unității în spital COVID-19

Medicii de la Spitalul Județean Deva au avertizat încă de la început, atunci când unitatea a fost transformată în spital COVID-19, că nu au circuitele făcute şi că se vor îmbolnăvi mulţi din această cauză.

ADVERTISEMENT

”Noi am spus să preia colegii de la Hunedoara patologia COVID-19, pentru că au circuite, idee care nu a fost acceptată sub nicio formă”, a declarat Bianca Glodean medic internist din Spitalul Judeţean Deva, pentru sursa citată.

În schimb, oficialitățile locale susțin contrariul. Prefectul judeţului, Vasilică Potecă spune că a transformat spitalului judeţean în spital COVID 19 pentru că erau patru secţii afectate de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Din 29 martie spitalul a fost băgat în carantină. Mai multe de cadre medicale care erau în spital la acel moment au rămas blocate acolo chiar dacă nu aveau COVD 19 la un loc cu cei care erau confirmaţi deja cu noul coronavirus.

  • marți, 7 aprilie, conducerea spitalului Deva a demisionat. Ministerul Sănătăţii urmează să desemneze o nouă conducere.
ADVERTISEMENT