News

Un medic de la Spitalul Județean Focșani a mers la serviciu deși știa că e infectat cu coronavirus. A fost deschis dosar penal

28.04.2020 | 15:50
Un medic de la Spitalul Judetean Focsani a mers la serviciu desi stia ca e infectat cu coronavirus A fost deschis dosar penal
ADVERTISEMENT

Un medic de la Spitalul Județean ”Sfântul Pantelimon” din Focșani a mers la serviciu deși știa că e infectat cu coronavirus și a intrat în contact cu mai multe persoane.

Un medic de la Spitalul Județean Focșani a mers la serviciu deși știa că e infectat cu coronavirus

Conform news.ro, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani au deschis un dosar penal în cazul medicului de la Spitalul Judeţean Focşani care a mers la serviciu deși știa că e infectat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, cercetările în cazul medicului au început la sesizarea Prefecturii Vrancea.

”La data de 28.04.2020 s-a înregistrat în cadrul acestei unităţi de parchet sub nr. 2104/P/2020 sesizarea formulată de către Instituţia Prefectului Vrancea împotriva unui medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Mai multe secții ale SJU Focșani abia fuseseră redeschise

În anunțul Parchetului se arată că medicul a continuat să își desfășoare activitatea deşi știa încă din 23 martie că a intrat în contact cu alte cadre medicale confirmate cu virusul COVID-19 şi a prezentat simptomatologie specifică acestui virus.

”Medicul în cauză de la Spitalul Judeţean Focşani a intrat în contact, cu bună ştiinţă, cu restul personalului medical şi cu pacienţii”, se încheie comunicatul Parchetului.

ADVERTISEMENT

Medicul colonel Alexandru Keresztes, cel care se află acum în fruntea spitalului de la Focșani, a anunțat în urmă cu zece zile redeschiderea mai multor secții după o săptămână de la preluarea frâielor.

Opt cadre medicale de la secția de Cardiologie a Spitalului Județean Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. În total, 14 cadre medicale au fost testate în momentul în care un om al străzii ar fi adus boala în spital.

ADVERTISEMENT

Un dosar penal a fost deschis și pentru șeful UPU Suceava, după ce mai mulți medici angajați ai instituției s-au plâns că nu au primit echipament corespunzător în lupta cu coronavirusul.

ADVERTISEMENT