News

Noi detalii în cazul medicului din Argeș care a refuzat să fie testat de Covid-19 și a îmbolnăvit zeci de persoane: ”E mai nonconformist”

20.04.2020 | 12:16
Noi detalii in cazul medicului din Arges care a refuzat sa fie testat de Covid19 si a imbolnavit zeci de persoane E mai nonconformist
ADVERTISEMENT

Un medic din Argeș a refuzat să fie testat de Covid-19 și a îmbolnăvit zeci de persoane din unitatea medicală la care își ducea activitatea de zi cu zi, printre care se numără și mulți pacienți. Mai mult, a ieşit la iveală faptul că, deşi prezenta simptome, acesta a continuat să opereze.

Medicul din Argeș a refuzat să fie testat de Covid-19 și a îmbolnăvit zeci de persoane: ”E mai nonconformist”

Cazurile de iresponsabilitate din interiorul unităților medicale din țară continuă să apară aproape în fiecare zi. Ultimul caz de acest gen a fost raportat la un spital din județul Argeș.

ADVERTISEMENT

Un medical de la Spitalul Județean din Pitești a refuzat să poarte echipamentul de protecție și asta l-a costat starea sa medicală, dar și a pacienților de care avea grijă și a colegilor de muncă.

Acesta a infectat cu coronavirus 27 de persoane, printre care și 12 pacienți. După o anchetă epidemiologică din unitatea medicală, s-a aflat că medicul a refuzat, inițial, să facă și testul pentru coronavirus, deși avea asimptome și continua să opereze.

ADVERTISEMENT

Explicația autorităților din Argeș: ”Personalitatea domnului doctor e mai nonconformistă”

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, a pus comportamentul iresponsabil al doctorului de la Spitalul Județean de Urgență Argeș pe seama personalității acestuia.

Acesta dezvăluie că, din motive încă necunoscute, doctorul și mai multe cadre medicale au refuzat să fie testate în această perioadă, deși aveau simptome.

ADVERTISEMENT

”Personalitatea domnului doctor e mai nonconformistă și probabil de aici că nu trebuie să poarte echipamentul necesar. La Spitalul Județean de Urgență au fost stocuri serioase de echipamente de protecție. Problemele văd apar, din păcate, în anumite spitale din modul în care parte a personalului medical înțelege să utilizeze sau nu echipamentele.

Este îngrijorător. Dumnealui prezenta niște simptome specifice, a avut posibilitatea să fie testat cu testele rapide, la un moment dat au fost testați și au ieșit negative.

ADVERTISEMENT

Weekendul trecut, au avut posibilitatea să fie testați toți medicii din spital, printr-un operator privat, însă dumnealui și asistentele medicale, din motive necunoscute nouă la acest moment, au refuzat acest tip de testare PCR. Ar fi fost relevantă și ne-ar fi ajutat și pe noi să grăbim izolarea.

Vorbim de personal medical care ar fi trebuit să respecte procedurile, nimeni nu ar fi trebuit din corpul medical să intre în spital dacă prezintă simptome și, totuși, lucrul acesta s-a întâmplat”, a declarat Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, la Digi24.

ADVERTISEMENT