News

Un medic din Botoșani, infectat cu coronavirus, a murit! Avea contract part-time cu spitalul

27.04.2020 | 10:41
Un medic din Botosani infectat cu coronavirus a murit Avea contract parttime cu spitalul
ADVERTISEMENT

Un medic din Botoșani, infectat cu coronavirus, a murit! Vorbim despre Mariana Andrioaie, doctor primar în medicina internă și fost consilier PSD.

Un medic din Botoșani, infectat cu coronavirus, a murit!

Este primul medic răpus de COVID-19 la Botoșani. Se întâmplă lucrul acesta după ce chiar doctorul a insistat să meargă pentru gărzi la Spitalul Județean Mavromati.

ADVERTISEMENT

Femeia avea contract part-time cu spitalul, fiind deja pensionară și ar fi putut rămâne acasă. Aceasta putea să renunțe la activitatea profesională.

Avea contract part-time cu spitalul

Cu toate acestea, medicul a ales să meargă în continuare într-o unitate medicală cu probleme pentru a-și ajuta colegii și pacienții la gărzi.

ADVERTISEMENT

Din păcate, femeia a ajuns să fie o victimă a COVID-ului, după ce s-a infectat în spital. A fost internată la începutul săptămânii trecute pe secția de Terapie Intensivă.

Starea sa era una din ce în ce mai gravă, drept pentru care la mijlocul săptămânii s-a decis transferul urgent la Clinica de Boli Infecțioase din Iași.

ADVERTISEMENT

Era hipoxică, adică avea oxigen insuficient în organism. Din păcate, la doar câteva ore după intrarea în noua săptămână, aceasta a intrat în stop cardio-respirator și a murit.

Avea 67 de ani și colegii spun acum că a lăsat în urmă multă durere, atât în rândul familiei cât și al celor care au lucrat alături de ea. Fiica ei, tot medic, este însărcinată și trebuie să nască.

ADVERTISEMENT

„Un om care merită tot respectul și s-a jerfit pentru profesia pe care a iubit-o mai mult decât viața ei”, a spus un coleg dărâmat de durere, la auzul veștii

Vă reamintim că Mariana Andrioaie a obținut și un mandat de consilier județean pe lista PSD, la alegerile locale din 2012.

 

 

ADVERTISEMENT