News

Un medic din Grecia atenţionează turiştii: „Vă acceptăm doar cu teste Covid-19 de la clinici de stat! Altfel nu intrați în țară”. Care sunt centrele acreditate de Ministerul Sănătăţii

13.07.2020 | 17:54
Un medic din Grecia atentioneaza turistii Va acceptam doar cu teste Covid19 de la clinici de stat Altfel nu intrati in tara Care sunt centrele acreditate de Ministerul Sanatatii
ADVERTISEMENT

Românii își anulează în număr mare vacanțele programate în Grecia, din cauza restricțiilor impuse de eleni, considerate de multă lume absurde.

Absurde, în condițiile în care grecii solicită un test negativ pentru Covid-19, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în țară.

ADVERTISEMENT

Majoritatea centrelor de testare nu reușesc să elibereze un astfel de test mai devreme de 3 zile, astfel că mulți români decid să renunțe la vacanță, fără a lua în considerare prețul piperat de 390 de lei pe test.

Românii trebuie să se testeze doar în centrele de testare acreditate

Mai mult, un medic din Grecia vine cu un anunț îngrijorător pentru turiști. Doctorul susține că guvernul grec a decis să ia în considerare doar testele efectuate la clinicile acreditate.

ADVERTISEMENT

Nouă ne este frică, de aceea hotărârea Guvernului să nu accepte niciun cetățean, avem mare frică că se va strica vacanța. Din august nu va fi atât de bine, avem deja 60 de pozitivi pe zi.

Sunt luate în considerare doar testele făcute la clinici de stat, la clinică privată nu sunt luate în considerare. Dacă vin turiștii cu teste Covid-19 de la clinică privată, nu sunt lăsați să intre în țară!”, a explicat expertul.

ADVERTISEMENT

Cele afirmate de medic sunt un paradox, în condițiile în care centrele de stat nu au loc pentru a testa cetățenii contra cost și refuză sistematic astfel de cereri.

Cu toate acestea, Guvernul României a publicat o listă cu așa zisele centre acreditate unde românii s-ar putea testa, însă nimeni nu le garantează cetățenilor că acest lucru se va întâmpla în timp util.

ADVERTISEMENT

Conform listei oficiale, 113 centre de testare din toată țara, atât de stat, cât și private, sunt luate în considerare. Contrar celor spuse de medicul grec, care susține că doar centrele de stat sunt valide.

Autoritățile dau asigurări că toate cele 113 centre de testare vor oferi rezultate valide, luate în considerare de guvernul grec.

CLICK AICI PENTRU A CONSULTA LISTA CU CELE 113 CENTRE DE TESTARE ACREDITATE DE GUVERNUL ROMÂNIEI

ADVERTISEMENT
Tags: