News

Un medic din România și-a vaccinat anti-Covid toată familia. Cum și-a motivat gestul

14.01.2021 | 21:16
Un medic din România și-a vaccinat anti-Covid toată familia. Cum și-a motivat gestul
Un medic din România și-a vaccinat anti-Covid toată familia. Cum și-a motivat gestul. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ramona Cioacă, un medic din România specializat în alergologie și imunologie și deținătoare a unui cabinet medical individual, a recunoscut că și-a vaccinat anti-Covid toată familia.

Într-o intervenție pentru Libertatea, doctorul care deține cabinetul sanitar în Timișoara, spune că soțul și cele două fiice ale sale s-au vaccinat acum câteva zile, dar a precizat că vaccinarea “nu s-a făcut în afara listelor”.

ADVERTISEMENT

Întrucât toți membrii familiei sale lucrează sau fac voluntariat în cabinetul său, medicul Ramona Cioacă spune că aceștia au fost eligibili pentru prima prima etapă de vaccinare.

Un medic și-a vaccinat anti-Covid toată familia. Cum și-a motivat gestul

Medicul timișorean Ramona Cioacă a recunoscut public că întreaga sa familie a fost vaccinată anti-Covid în perioada dedicată exclusiv personalului medical, motivând că ai săi lucrează, ca voluntari, pentru ea: ”Este o afacere de familie”.

ADVERTISEMENT

“Sunt medic, este un cabinet în care toți lucrează, sunt angajați, de aceea au intrat pe lista de vaccinare. Legea spune că tot personalul din unitățile sanitare, de la pază, femei de serviciu – toți se vaccinează”, a spus medicul pentru sursa citată.

Pusă să explice de ce una dintre fiicele sale, care este elevă de liceu și lucrează la rândul ei în cabinet, s-a vaccinat, Ramona Cioacă a răspuns că aceasta este voluntar.

”Da, pentru că suntem în campanie în voluntariat. Noi facem campanie pro-vaccinare, eu sunt pro-vaccinare și încerc să găsesc o variantă de a putea convinge cât mai multă lume să nu refuze această vaccinare.

ADVERTISEMENT

Copilul meu are 17 ani, de la 16 ani face voluntariat, suntem implicați în campanii de voluntariat, am avut campanii și pe vremea ambroziei… Era grozav dacă se menționa și treaba asta”, a declarat ea.

În ceea ce-l privește pe soțul acesteia, și el vaccinat deja, Ramona Cioacă a răspuns că bărbatul “este acționar la această firmă, este o afacere de familie” și că se ocupă de zona de IT.

”El, într-adevăr, nu e medic, dar partea de IT, de raportări, de proiecte… se lucrează de cineva. Nu trebuie să fim medici și asistente neapărat. Eu sunt medic titular, dar am o întreagă echipă în spate, personal de curățenie, vă dați seama ce înseamnă un cabinet medical. Am acte pe care le pot pune la dispoziție…

ADVERTISEMENT

Mă surprinde și sunt dezamăgită, sincer, sunt dezamăgită că nu știu cum să fac să conving tot mai multă lume să se vaccineze și, cu toate astea, răutățile… M-a dezamăgit chestia asta, chiar nu mă așteptam”, a mai spus Cioacă.

Medicul din Timișoara spune că vaccinează și studenți de la Medicină

Ramona Cioacă a dezvăluit că lucrează cu mai mulți studenți la Medicină, care sunt voluntari la cabinetul ei, dar a recunoscut că, dintre aceștia, nu a putut vaccina decât o parte.

”Am studenți care sunt voluntari, o parte se vaccinează de azi la Universitatea de Medicină și Farmacie, dar sunt și voluntarii mei, îi am în acte. Nu am putut vaccina toți studenții cu care lucrez, dar se vor vaccina ca studenți la Medicină”, a explicat Cioacă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri