News

Un medic infectat cu Covid-19 a băut dezinfectant. Colegii de la UPU au intervenit de urgență

20.04.2020 | 19:40
Un medic infectat cu Covid19 a baut dezinfectant Colegii de la UPU au intervenit de urgenta
ADVERTISEMENT

Un medic, angajat al Spitalului Județean de Urgență Botoșani, a bătut dezinfectant. Conform martorilor, bărbatul a confundat soluția toxică cu un pahar cu apă.

Un medic a băut dezinfectant

Un incident bizar a avut loc la mijlocul lunii aprilie, pe holurile SJU Botoșani. Conform Monitorul de Botoșani, medicii specializați pe resuscitare pe secția de terapie intensivă a Unității de Primiri Urgențe au fost nevoiți să intervină în cazul unui coleg care a băut, accidental, dezinfectant.

ADVERTISEMENT

Bărbatul era internat în spital alături de soția sa, fiind infectat cu coronavirus. Într-un moment de neatenție, medicul a băut dintr-un pahar cu dezinfectant pus pe noptieră de către nevasta sa și nu a simțit de la prima înghițitură că a greșit băutura, în condițiile în care își pierduse mirosul și gustul din cauza coronavirusului care provoacă COVID-19.

Specialiștii au realizat în ultima perioadă că oamenii îmbolnăviți cu noul coronavirus care provoacă COVID-19 își pierd mirosul și gustul.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre aceștia, chiar și după vindecare, au mărturisit că au rămas fără aceste simțuri. Medicii nu știu de ce se întâmplă acest lucru.

La Botoșani, personalul din spital a acționat imediat și i-au făcut bărbatului spălături gastrice, după care i-au administrat cărbune activ pentru a reduce efectele otrăvirii. Conform sursei citate, medicii și-au luat toate măsurile de precauție înainte de a intra în contact cu medicul infectat.

ADVERTISEMENT

Doctorul internat în spital a fost stabilizat și a rămas în continuare pe secție, sub supravegherea colegilor săi, conform sursei citate.

Aflat la doar 43 de kilometri distanță de Suceava, epicentrul pandemiei de coronavirus din România, Botoșaniul a înregistrat 308 cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

În interiorul Spitalului Județean Botoșani, 31 de medici au fost infectați cu coronavirus. Mai mult, unul dintre medici și-a consultat pacienții deși trebuia să fie în autoizolare.

ADVERTISEMENT