News

Un medic infecționist din Iași avertizează că procentul pacienților de la ATI care vor muri „poate ajunge și până la 80%”

Carmen Dorobăț avertizează că circa 80% dintre pacienții cu Covid-19 care sunt internați la ATI ar putea muri.
19.10.2021 | 16:05
Un medic infectionist din Iasi avertizeaza ca procentul pacientilor de la ATI care vor muri poate ajunge si pana la 80
ADVERTISEMENT

Carmen Dorobăț, medic infecționist la Spitalul “Sf Parascheva” din Iași, spune că circa 80% din numărul pacienților care sunt acum la ATI vor deceda din cauza infecției cu noul coronavirus.

Medicul infecționist spune că va muri un mare procent din pacienții în stare gravă

Carmen Dorobăț a vorbit și despre cifrele pandemiei din țara noastră, iar ea a spus despre ele că sunt „înspăimântătoare”, făcând referire mai ales la numărul persoanelor care își pierd zilnic viața din cauza infecției cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

De altfel, în cursul zilei de marți a fost stabilit un nou record în pandemie, pentru că în această zi au murit 574 de oameni.

Situația este gravă și în spitalele din țara noastră, unde nu mai există nici paturi sau nici scaunel libere în unitățile medicale, iar bolnavii sunt tratați pe holuri.

ADVERTISEMENT

Medicul infecționist de la Spitalul “Sf Parascheva” din Iași a atras atenția asupra faptului că sunt mulți oameni în stare gravă, la Terapie Intensivă, ei având forme severe ale bolii.

Un procent de 80% dintre aceștia urmează să își piardă viața, a avertizat Carmen Dorobăț. Astfel că se așteaptă ca numărul de morți să fie mare și în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Mesajul medicului infecționist din Iași

„Cifra este de-a dreptul înspăimântătoare, chiar și pentru noi care suntem obișnuiți cu dinamica acestei boli.

Dacă ar fi să fim extrem de realiști, este urmarea faptului că în terapiile intensive numărul este extrem de mare, iar proporția de decese pe astfel de pacienți, care sunt deosebit de grav, poate ajunge și până la 80%.

ADVERTISEMENT

În continuare ne așteptăm ca numărul de decese să fie mare”, a declarat Carmen Dorobăț la Antena 3.

Totodată, medicul a atras atenția asupra faptului că decesele pot surveni în intervale chiar și de trei săptămâni.

„Din cei care astăzi sunt prezenți în ATI decesele vor apărea într-o zi sau în două-trei săptămâni. Sunt persoane care stau în Terapie Intensivă până la două-trei săptămâni”, a mai spus Carmen Dorobăț pentru sursa citată anterior.

Bilanțul pandemiei, transmis de autorități în cursul zilei de marți, a fost cel mai negru de până acum: 574 de morți din cauza Covid-19, 1.800 de persoane la ATI și aproape 19.000 de cazuri noi de infectare.

ADVERTISEMENT