Un medic obligat „să se acopere” în avion. Cum era îmbrăcată femeia

Alexandru Năstase   
în HotNews
11/07/2019, 11:43
Un medic obligat „să se acopere” în avion. Cum era îmbrăcată femeia GALERIE FOTO
Femeia a primit scuze din partea companiei. Sursa foto - facebook

Un medic a fost obligat „să se acopere” în avion. Tisha Rowe, pe numele ei, a postat pe o rețea de socializare întreaga întâmplare. Astfel, incidentul a avut loc pe 30 iunie într-un zbor către Miami din Jamaica. Femeia, în vârstă de 37 de ani a afirmat online că s-a simţit umilită după ce i s-a spus să îşi acopere „bunurile”. O postare de pe Twitter cu o poză cu ţinuta ei a fost distribuită de mii de ori.

Un medic obligat „să se acopere” în avion

Doctorul a precizat că zbura din Kingston, Jamaica alături de fiul ei de opt ani. Aceasta a spus că a fost rugată iniţial de una dintre stewardese să se dea jos din avion pentru ca apoi să i se spună că ţinuta sa era „nepotrivită” pentru zbor. Mai mult de atât, femeia a fost întrebată dacă nu are cumva o geacă pentru a se acoperi. Medicul a încercat să îşi susţină punctul de vedere legat de ţinuta pe care o avea.

Şi fiul ei a fost deranjat de situaţie. Rowe a afirmat că s-a simţit forţată să îşi pună o pătură peste ea şi să se întoarcă la locul ei, „umilită”. „Nu a existat niciun pic de empatie sau de regret, nicio încercare de a-mi păstra demnitatea”, a declarat aceasta. Femeia nu a ezitat și a acuzat acum compania americană şi de rasism şi discriminare pe baza fizicului ei. La câteva zile, compania a informat că şi-a cerut scuze faţă de Rowe şi fiul ei şi i-au returnat banii plătiţi pe bilete.

Un medic obligat „să se acopere” în avion. Femeia
Femeia a fost rugată să se acopere. Sursa foto – facebook

Cum era îmbrăcată femeia

„Am fost îngrijoraţi din cauza comentariilor ei şi am contactat-o pe ea dar şi echipa noastră de la aeroportul din Kingston pentru a afla mai multe informaţii”, a afirmat o purtătoare de cuvânt a companiei într-un comunicat. „Suntem mândri să avem clienţi din toate mediile şi suntem angajaţi să furnizăm o experienţă sigură şi pozitivă pentru toată lumea”, se adaugă în comunicat.

De remarcat că în 2017, Asociaţia Naţională pentru Avansarea Persoanelor de Culoare (NAACP) a emis un „avertisment de călătorie” privind American Airlines, acuzând compania de „prejudecăţi rasiale” şi „incidente îngrijorătoare”. Acest avertisment a fost revocat în 2018 după ce asociaţia a colaborat cu American Airlines în operaţiuni de pregătire a angajaţilor privind prejudecăţile rasiale.

 

 

Închide ×