News

Un medic pneumolog atrage atenția asupra purtării măștii de protecție. Recomandare pentru pacienții cu probleme respiratorii

20.05.2020 | 18:40
Un medic pneumolog atrage atentia asupra purtarii mastii de protectie Recomandare pentru pacientii cu probleme respiratorii
Un medic pneumolog atrage atenția asupra necesității purtării măștii de protecție de către toate persoanele în lupta împotriva răspândirii coronavirusului. Sursă foto: INQUAM Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Un medic pneumolog atrage atenția asupra necesității purtării măștii de protecție de către toate persoanele în lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

Un medic pneumolog atrage atenția asupra purtării măștii de protecție

Conform bzi.ro, medicul pneuomolog Gilda Popescu de la Institutul ”Marius Nasta” este de părere că masca de protecție ar trebui purtată și de pacienții cu probleme respiratorii.

ADVERTISEMENT

”Masca ne apără contra contaminării cu tot ce înseamnă agenți microbieni care se transmit pe cale aerogenă. Avem experiența programului de control al tuberculozei”, a declarat doctorul.

Gilda Popescu consideră că toată lumea trebuie să poarte masca de protecție, inclusiv pacienții cu afecțiuni cronice obstructive, astm sau care au alte probleme de respirație.

ADVERTISEMENT

Medicul ne învață cum să aruncăm corect la gunoi o mască

”Masca este trecută în studiile privind controlul infecțiilor respiratorii și împiedică bolnavul să transmită acești germeni. Este o iluzie că nu poți respira cu masca pe față. E nevoie de acomodare”, a explicat medicul.

Pneumologul de la Institutul Marius Nasta este de părere că masca este o soluție salvatoare, deoarece pacienții care transmit acest virus nu sunt știuți, 60% dintre ei fiind asimptomatici.

ADVERTISEMENT

Gilda Popescu a precizat că masca trebuie schimbată la patru ore și că nu trebuie aruncată pur și simplu la coș, ci trebuie depozitată într-o pungă de plastic înainte de a fi aruncată, pentru a se evita posibila infectare a altor persoane.

Autoritățile au anunțat că pe perioada stării de alertă masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

ADVERTISEMENT

În schimb, Ministerul Sănătății au întocmit și o listă de excepții. Astfel, există nu mai puțin de șapte condiții pentru ca un cetățean să renunțe la purtarea măștii de protecție în timpul stării de alertă.

ADVERTISEMENT