News

Un medic pneumolog s-a reinfectat cu Covid-19. Câte luni a avut imunitate după prima infectare

07.01.2021 | 13:13
Un medic pneumolog sa reinfectat cu Covid19 Cate luni a avut imunitate dupa prima infectare
ADVERTISEMENT

Un medic din secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean din Buzău s-a reinfectat cu Covid-19 la câteva luni distanță după ce fusese depistat pozitiv pentru prima oară.

Din datele oferite de autoritățile de sănătate publică, este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a fost infectat prima dată pe 29 iunie 2020, iar reinfectarea s-a produs recent, diagnosticul fiind stabilit pe 4 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Cadrul medical reinfectat este un medic care își desfășoară activitatea în secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean Buzău.

Un medic din Buzău s-a reinfectat cu Covid-19. Când a fost depistat pozitiv prima oară

A avea Covid-19 nu este similar cu a avea imunitate eternă contra acestui virus. Acest lucru este dovedit de seria importantă de persoane care, la o anumită perioadă după prima pozitivare, se infectează din nou.

ADVERTISEMENT

Recent, chiar în România, la Buzău, un medic din secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean s-a reinfectat cu noul coronavirus. Acesta a fost diagnosticat prima dată pe 29 iunie 2020. Pe 4 ianuarie 2021, medicul s-a infectat cu coronavirus pentru a doua oară.

În toată perioada pandemiei, trei buzoieni s-au reinfectat cu SARS-CoV-2. Ceilalţi sunt doi bărbaţi, de 62 şi respectiv 63 de ani, şi o femeie de 57 de ani. Potrivit specialiştilor, reinfectarea este declarată atunci când simptomele de boală apar la cel puţin 90 de zile de la momentul primului diagnostic.

ADVERTISEMENT

Pe raza județului Buzău, până la acest moment s-au vaccinat anti-Covid 620 de cadre medicale şi angajaţi din spitale, iar joi sunt programați să se imunizeze alți 250 de oameni din zona sanitară.

Conform autorităţilor sanitare, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 8.427, 7.706 persoane fiind declarate vindecate şi externate.

ADVERTISEMENT

Care este cauza reinfectării cu Covid?

Specialiștii spune că nu este clară încă această cauză, deși rata de mutații a virusului nu a fost până acum o mare problemă. Sunt indicii că infecția produce o oarecare imunitate pentru o vreme.

În majoritatea reinfectărilor înregistrate în lume, pacienții au fost prima dată asimptomatici sau au avut simptome ușoare. Cel mai scurt timp între infectări era de 12 zile. Media era de 74 de zile.

În vreme ce prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 este principalul scop la nivel global, cercetătorii spun că vaccinul  care protejează împotriva maladiilor sau chiar împotriva bolilor grave ar fi foarte util.

ADVERTISEMENT
Tags: