Fotbal intern

LPF a schimbat din nou ora meciului U Craiova – CFR Cluj, finala campionatului / Peste 80 de milioane de euro a plătit Napoli pentru noul său jucător

LPF a schimbat din nou ora meciului U Craiova  CFR Cluj finala campionatului  Peste 80 de milioane de euro a platit Napoli pentru noul sau jucator
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.


LPF a schimbat ora disputării finalei campionatului

UPDATE, 1 august, ora 00:02 / Ora de disputare a finalei campionatului dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj s-a schimbat din nou, astfel încât se va disputa de la ora 20:30, cum fusese stabilită inițial, și nu de la 21:00, cum a fost modificată ulterior.

ADVERTISEMENT

Peste 80 de milioane de euro a plătit Napoli pentru noul său jucător

UPDATE, 31 iulie, ora 22:47 / Victor Osimhen, goalgeterul francezilor de la Lille, va evolua în următoarele 5 sezoane pentru Napoli. Italienii au plătit 81,3 milioane de euro în schimbul fotbalistului.

Victor Osimhen a fost în vederile mai multor echipe din Europa. Formația din Italia va achita o sumă foarte mare ținând cont de pandemia de coronavirus cu care se confruntă omenirea. În cele peste 80 de milioane de euro sunt incluse și bonusuri garantate. Este cel mai scump jucător vândut de francezi.

ADVERTISEMENT

Atacantul de 21 de ani a ajuns în 2019 de la Charleroi la Lille pentru 14 milioane de euro. Pe lânăgă cei 5 ani de contract, Osimhen mai poate semna pe încă unul. 18 reușite are Victor Osimhen în 38 de jocuri în actuala stagiune pentru francezi. Este cel mai mare transfer din întreaga istorie a lui Napoli. Mai mult de două luni au durat negocierile între cele două cluburi.

Osimhen este în acest moment cel mai scump jucător nigerian din istorie. A evoluat și pentru Wolfsburg. Pentru naționala Nigeriei a reușit patru goluri în 10 apariții. 4 milioane de euro va câștiga fotbalistul la Napoli. Osimhen ar trebui să-i ia locul lui Arkadiusz Milik în atacul lui Napoli.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 31 iulie, ora 18:57 / Viitorul l-a transferat pe Victor Fernandes Satue, un atacant spaniol de la Newcastle U23: Victor Fernández Satue este de astăzi noul jucător al formației noastre, după ce efectuat vizita medicală și a semnat, la sediul clubului,  un contract valabil pentru următoarele 3 sezoane!”

„În vârstă de 22 de ani, Victor Fernandez este născut la Barcelona și evoluează pe postul de atacant lateral.

În ultimul sezon a jucat pentru formația Under 23 a celor de la Newcastle United, pentru care a marcat 3 goluri și a oferit și 3 pase decisive. Mult succes, Victor !”, s-a mai arătat în comunicatul Viitorului.


Ora la care se joacă U Craiova –  CFR Cluj

UPDATE, 31 iulie, ora 15:34 / Partida dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj se va disputa luni, 3 august, de la ora 21:00, și nu de la 20:30, cum a fost programată inițial.

În cazul în care Craiova câștigă partida cu Astra Giurgiu, iar CFR Cluj o va învinge pe FCSB, partida de pe „Ion Oblemenco” din olteni și clujeni va fi o adevărată finală pentru titlul din Liga 1.


Alexandru Băluță s-a transferat în Ungaria

UPDATE, 31 iulie, ora 15:03 / Alexandru Băluță a fost transferat de Academia Pușkaș, formație din prima ligă din Ungaria. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al formației.


Ciprian Tătăruşanu, titluar în PSG – Lyon

UPDATE, 31 iulie, ora 14:42 / Rudi Garcia, antrenorul lui Lyon, a anunţat că Ciprian Tătăruşanu va fi titular în finala Cupei Ligii Franţei. Meciul cu PSG se va disputa vineri, de la ora 22:10.

“Disputăm finala Cupei Ligii. Dacă o câştigăm, va fi un an bun. M-am pus în pielea tuturor celorlalţi coechipieri care nu sunt titulari. Trebuie să fii și mai profesionist. Mulţi jucători aflaţi în această situaţie o lasă mai moale, îşi pierd intensitatea şi motivaţia. Nu este însă cazul meu”, spunea Ciprian Tătăruşanu în L’Equipe.

Fulham și Brentford, în finala pentru Premier League

UPDATE, 30 iulie, ora 23:46 / Fulham a pierdut cu 2-1 partida cu Cardiff City, însă s-a calificat în finala play-off-ului pentru Premier League, pentru că la general a fost 3-2 pentru formația londoneză.

În finală, Fulham o va întâlni pe Brentford, iar formația care se va impune va reprezenta a treia echipă care va evolua în Premier League din sezonul viitor, după Leeds și West Brom.

Probleme la Formula 1

UPDATE, 30 iulie, ora 23:26 / Sergio Perez a ieșit pozitiv la testul COVID-19 și este primul pilot din Formula 1 care a fost infectat cu coronavirus.

„Perez a intrat în carantină conform protocolului și va continua procedurile stabilite de autorități pentru a retricționa acest incident astfel încât să nu existe vreun impact asupra cursei din acest weekend”, se arată într-un comunicat emis de Formula 1.


UPDATE, 30 iulie, ora 22:01 / Sergio Perez, pilotul de Formula 1 al celor de la Racing Point, se află în autoizolare, după ce testul său de coronavirus a ieșit neconcludent.

Potrivit protocolului, cursa din acest weekend, de la Silverstone, Marea Britanie, se va desfășura. Dacă Perez nu va putea concura, colegul lui Lance Stroll va fi ales dintre  Stoffel Vandoorne și Esteban Gutierrez.


Ashleigh Barty nu va participa la US Open

UPDATE, 30 iulie, ora 20:53 / Ashleigh Barty, numărul unu WTA, a anunțat că nu va participa la US Open 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Împreună cu echipa mea am decis să nu călătorim în Statele Unite pentru turneele WTA Cincinnati și US Open. Iubesc ambele competiții și țin să anunt că a fost o alegere realmente dificil de făcut, dar există în continuare riscuri notabile pe fondul răspândirii COVID-19 și nu mă simt confortabil punându-mi echipa în pericol. 

În ceea ce priveste competițiile din Europa, fixate pentru luna septembrie, inclusiv Roland Garros, voi lua o decizie în săptămânile viitoare”, a afirmat Ashleigh Barty.


LPF a anunţat când joacă CFR şi Craiova în penultima etapă

UPDATE, 30 iulie, ora 18:o5 / Astra – Universitatea Craiova şi FCSB – CFR Cluj se vor juca vineri, 31 iulie. Meciul de la Giurgiu începe de la ora 18:45, iar cel de la Bucureşti, la 21:45. Universitatea Craiova – CFR Cluj, în ultima etapă a campionatului este programat pentru luni, 3 august. La momentul jocului dintre cele două rivale la titlu, oltenii ar putea fi deja campioni, dacă o înving pe Astra, iar FCSB câştigă în faţa CFR-ului.

Astra vrea să încurce Universitatea Craiova, după ce meciul dintre cele două a fost amânat de mai multe ori. „Jucătorii sunt foarte motivați, păcat de situația creată în ultimele două zile, dar eu sper că vom avea capacitatea să ne remontăm și să jucăm așa cum ne dorim“, a declarat Dani Coman, preşedintele Astrei.


Marcelo revine după accidentare. E disponibil pentru Liga Campionilor

UPDATE, 30 iulie, ora 17:55 / Marcelo, fundaşul stângă al lui Real Madrid, lipsit în ultimele 4 meciuri ale noi campioane din La Liga. El a fost recuperat după accidentare şi va fi disponibil pentru returul optimilor de Liga Campionilor contra lui Manchester City. În tur, englezii s-au impus cu 2-1 în Spania. Marcelo va fi dispobinil în stângă apărării, dar Sergio Ramos va lipsi din centru, suspendat. Manchester City – Real Madrid se joacă pe 7 august, de la 22:00.


Încă un arbitru infectat cu COVID-19

UPDATE, 30 iulie, ora 17:22 / FRF a anunțat pe site-ul oficial încă un arbitru care a fost depistata pozitiv cu COVID-19: Federația Română de Fotbal anunță că a fost depistat pozitiv cel de-al cincilea arbitru în urma testărilor efectuate în ultimele zile.

Oficialul de joc în cauză nu mai fusese delegat deloc de aproape trei săptămâni, iar acum a fost retras de la delegări până când acesta va fi confirmat vindecat.

În ultimele zile, Federația Română de Fotbal a testat peste 140 de arbitri din loturile pentru Liga 1 și Liga 2”.


Manchester City l-a cumpărat pe Nathan Ake

UPDATE, 30 iulie, ora 16:09 / Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, l-a transferat pe Nathan Ake, fundaşul central care s-a remarcat la retrogradata Bournemouth. Preţul plătit de vicecampioană este de 40 de milioane de lire sterline, la care se poate adăuga încă un milion din bonusuri. Este a doua mutare realizată de Pep Guardiola în această vară, după Ferran Torres adus de la Valencia.


LPF a programat vineri meciul Astra – U Craiova

UPDATE, 30 iulie, ora 15:29 / U Craiova și-a anunțat fanii pe Facebook despre ce se va întâmpla cu partida pe care o au de jucat împotriva Astrei Giurgiu, salutând decizia LPF:

„În urma discuțiilor purtate astăzi la sediul LPF, s-a hotărât programarea meciului cu Astra în cursul zilei de mâine. Salutăm această decizie pentru că ne dorim ca acest campionat să se joace pe teren”.


Viitorul l-a exclus pe Cosmin Matei pentru că nu a respectat măsurile anti-COVID

UPDATE, 30 iulie, ora 14:29 / Conducerea Viitorului a decis să nu-l mai primească pe Cosmin Matei la antrenamente, după ce jucătorul a fost surprins într-un club de pe litoral, fără să respecte măsurile de distanţare socială. Mijlocaşul nu poate reveni la echipă până ce nu va fi testat. Va suporta, de asemenea, sancţiuni disciplinare interne, conform celor stipulate în regulamentul Viitorului.

Jucătorul Cosmin Matei nu mai are voie să se antreneze cu echipa și va urma protocolul de izolare impus de autorități în astfel de situații, urmând a fi testat înainte de a reveni la programul de pregătire. Împotriva acestuia urmează să se ia măsurile disciplinare necesare pentru încălcarea Regulamentului Intern al clubului“, a declarat Gică Popescu, preşedintele Viitorului, pentru site-ul echipei.


LPF a stabilit când se joacă „finala“ U Craiova – CFR Cluj

UPDATE, 30 iulie, ora 11:45 / LPF a anunţat programul Ligii 1, play-off – etapa 10 şi play-out – etapa 13. Marele meci dintre Universitatea Craiova şi CFR Cluj se va desfăşura luni, 3 august, de la 20:30. 

Sâmbătă, 1 august

  • Ora 16:30 Academica Clinceni – FC Hermannstadt
  • Ora 19:00 FC Viitorul Constanța – Sepsi OSK Sf. Gheorghe
  • Ora 21:30 FC Botoșani – Gaz Metan Mediaș

Duminică, 2 august

  • Ora 14:00 Politehnica Iași – Chindia Târgoviște

Luni, 3 august

  • Ora 20:30 Universitatea Craiova – CFR Cluj

Partida FCSB – Astra va fi programată ulterior.

Dinamo va juca din nou în play-out-ul Ligii 1. LPF a programat-o pentru duminică, dar jucătorii nu sunt de acord. 15 dintre cei 18 fotbalişti infectaţi cu noul coronavirus au primit rezultate negative la ultimele retestări şi au drept de antrenament şi de joc. Echipa sa reunit la Săftica şi a făcut prima sesiune de pregătire după două săptămâni de carantină. 

„Dinamo a primit un răspuns favorabil de la DSP Ilfov. Cel mai probabil, meciul cu Voluntari va avea loc duminică. O să vedem în cadrul Adunării Generale cum se poate încheia play-out-ul pe terenul de joc. Eu înțeleg situația jucătorilor, știm că au probleme cu pregătirea, mai ales că au stat izolați în această perioadă. Cred că ar trebui să le mulțumim și public pentru eforturile pe care le fac să termine competiția pe teren“, a declarat Justin Ștefan, secretarul general al LPF, la Digisport.


NBA revine joi seară! Care sunt primele meciuri programate

UPDATE, 30 iulie, ora 10:00 / NBA revine după lunga pauză cauzată de coronavirus. Primele partide au loc în noaptea de joi spre vineri (30-31 iulie). Formatul competiţiei, pentru acest final de sezon, a fost modificat. Astfel, toate meciurile de NBA se vor desfăşura în Florida, în complexul Walt Disney World, din Orlando. 22 de echipe se vor lupta timp de 74 de zile pentru a se decide campioana. Jucători, staff şi alte persoane implicate în competiţie, toţi sunt izolaţi în complex până la finalul campionatului, care ar trebui să fie pe 12 octombrie. Toate aceste mişcări au însemnat cheltuieli de 180 de milioane de dolari pentru NBA, incomparabil mai mici decât pierderile estimate la miliarde de dolari. De la crearea acestei bule deprotecţie pentru echipele din NBA în complexul din Orlando, nu s-au mai înregistrat cazuri noi de coronavirus în baschetul american. Primele meciuri programate sunt New Orleans Pelicans – Utah Jazz (01:30, ora României) şi Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers (04:00). În România, Telekom va transmite câte o partidă în fiecare zi. 


Marcel Pușcaș a plecat de la echipa lui Adrian Mititelu

UPDATE, 29 iulie, ora 21:12 / Într-o scurtă postare pe Facebook, Marcel Pușcaș a anunțat că începând de astăzi nu mai este președintele clubului FC U Craiova 1948, care va evolua în sezonul viitor în Liga 2 și al cărui patron este Adrian Mititelu.

„BREAKING NEWS
Din păcate, începând de azi, raporturile mele cu FCU 1948 s-au încheiat.
Doresc succes echipei!”

BREAKING NEWSDin păcate, începând de azi, raporturile mele cu FCU 1948 s-au încheiat.Doresc succes echipei!

Posted by Marcel Puscas on Wednesday, July 29, 2020

În replică, FC U Craiova anunță că plecarea lui Marcel Pușcaș s-a produs deoarece i-a expirat contractul, iar cele două părți nu au ajuns la o înțelegere pentru prelungirea lui.

„Despărțire de Marcel Pușcaș.

Contractul lui Marcel Pușcaș, ca președinte al clubului nostru, a expirat pe data de 30 Iunie.Din nefericire, nu s-a ajuns la o înțelegere pentru prelungirea acestui contract.Clubul îi mulțumește lui Marcel Pușcaș pentru cele 18 luni de colaborare și ii urează succes în activitate”, scrie în comunicatul FC U Craiova.

Despărțire de Marcel Pușcaș. Contractul lui Marcel Pușcaș, ca președinte al clubului nostru, a expirat pe data de 30…

Posted by FC Universitatea Craiova 1948 on Wednesday, July 29, 2020


Arbitrul George Găman, infectat cu noul coronavirus

UPDATE, 29 iulie, ora 20:18 / Un nou caz de coronavirus în fotbalul românesc! De data aceasta este vorba despre un arbitru. George Găman, care trebuia să fie la centru în partida Poli Iaşi – FC Voluntari, a primit rezultat pozitiv la testul pentru Covid-19 şi va fi înlocuit de Adrian Cojocaru. 


Turcii măresc prima ligă: Lung jr şi Săpunaru au scăpat de retrogradare

UPDATE, 29 iulie, ora 17:27 / Oficialităţile turce au luat decizia ca din prima ligă naţională să nu retrogradeze nicio echipă, iar la startul sezonului viitor să fie prezente 21 de formaţii. Astfel, Silviu Lung jr şi Cristian Săpunaru, care retrogradaseră pe teren alături de Kayserispor, vor juca şi în 2020-2021 în SuperLig. Pe lângă formaţia celor doi români, au mai scăpat şi Malatyaspor şi Ankaragucu. Trei echipe vor promova. În sezonul 2021-2022, campionatul naţional din Turcia va avea la start 20 de cluburi, ceea ce înseamnă că anul viitor vor retrograda 4 şi vor urca pe prima scenă doar 3 echipe. Turcii au dorit modificarea sistemului competiţional şi o divizie de 20 de formaţii pentru a putea creşte veniturile. Se estimează că încasările vor fi cu 850 de milioane de euro mai mari, adică o creştere de aproape 50%. Patru dintre cele cinci mai campionate ale Europei (Anglia, Italia, Franţa şi Spania) au, de asemenea, 20 de combatante în prima ligă. Germania are numai 18.


Un fotbalist de la FC Sevilla, test pozitiv pentru COVID-19

UPDATE, 29 iulie, ora 17:27 / A mai apărut un caz de infectare cu noul coronavirus în La Liga, după cel al lui Mariano Diaz de la Real Madrid. Este vorba despre un fotbalist din prima echipă a Sevillei. Anunţul a fost făcut de clubul andaluz, care n-a precizat numele jucătorului. Sportivul este asimptomatic, se simte bine şi e izolat de restul echipei. Sevilla a anunţat autorităţile, a suspendat pentru moment antrenamentele echipei şi a dezinfectat toate spaţiile. De asemenea, toate persoanele din club au fost retestate. Prima rundă de teste a avut numai rezultate negative şi se aşteaptă a doua serie. Dacă şi următoarele teste vor fi negative (rezultatele vor apărea joi), se vor relua antrenamentele, respectându-se toate măsurile de siguranţă.


Programul modificat al etapei 13 din play-out

UPDATE, 29 iulie, ora 16:03 / Liga Profesionistă de Fotbal a publicat programul modificat al rundei cu numărul 13 din play-out:

Sâmbătă, 1 august

  • 16:30 Academica Clinceni – FC Hermannstadt (iniţial la ora 18:00)
  • 19:00 FC Viitorul Constanța – Sepsi OSK Sf. Gheorghe (iniţial pe 2 august, la ora 21:30)

Duminică, 2 august

  • 14:00 Politehnica Iași – Chindia Târgoviște (s-a menţinut programarea iniţială)

US Open, fără ultimele două câştigătoare

UPDATE, 29 iulie, ora 15:22 / Tabloul principal de la US Open ar trebui finalizat până la 3 august, iar în acest moment lipsesc nume importante. Ashley Barty (locul 1 WTA), Simona Halep (2 WTA) şe Elina Svitolina (5 WTA) au anunţat deja că nu vor lua parte la Grand Slamul american. Dar pe lista participantele nu se găsesc nici ultimele două căştigătoare ale turneului. Bianca Andreescu (6 WTA şi câştigătoare în 2019) şi Naomi Osaka (10 WTA şi câştigătoare în 2018) nu s-au înscris pentru competiţiile din SUA. Nici la Cincinatti, care se desfăşoară cu o sătămână înainte, nici la US Open. 


Suspiciune de coronavirus în lotul Astrei

UPDATE, 29 iulie, ora 13:38 / Meciul dintre Astra Giurgiu și Universitatea Craiova, programat pentru diseară la ora 21:30, este în pericol să nu se mai dispute, după ce a apărut o suspiciune de coronavirus în lotul Astrei. Conform sport.ro, unul dintre jucătorii giurgiuveni, bosniacul Ljuban Crepulja, a acuzat stări febrile. El a fost testat în această dimineață și în funcție de rezultat, care va veni în jurul orei 17:00, se va stabili dacă meciul va mai avea loc sau nu.


Progresul Spartac își reia pregătirile pentru barajul de promovare fără cei doi jucători infectați cu coronavirus

UPDATE, 29 iulie, ora 13:35 / FANATIK vă informa în urmă cu o săptămână că fundașii Nicolae Leahu (23 de ani) și Dănilă Parfeon (22 de ani), titulari de bază ai echipei Progresul Spartac, locul 1 în Seria a III-a a Ligii a III-a, fuseseră găsiți pozitivi la testarea pentru COVID-19 și pregătirile echipei pentru barajul de promovare în Liga a II-a, cu CSM Slatina, se întrerupseseră, tot lotul și staff-ul tehnic intrând în carantină.

Testările ulterioare au ieșit negative la toți componenții lotului, în afara celor doi jucători menționați mai sus. Iată mai jos comunicatul postat pe site-ul clubului azi, 29 iulie:

„Retestarea lotului progresist la Covid-19 a avut rezultate încurajatoare. Niciunul din testele efectuate la cei care și prima dată fuseseră negativi, jucători și staff, nu a avut un rezultat diferit.

Din păcate, Dănilă Parfeon și Nicolae Leafu au avut și ei rezultat similar, al doilea test fiind tot pozitiv în cazul lor. Astfel, cei doi apărători își vor continua carantina fiind aproape sigur indisponibili pentru barajul cu CSM Slatina.

Ar mai exista o șansă pentru Parfeon și Leafu ca până la ora meciului ei să aibă două teste negative consecutive la Covid-19, lucru care, judecând după practica de la Liga I, le-ar da dreptul să joace fără efectuarea carantinei.

Restul lotului poate să revină la antrenamente pentru a pregăti dubla cu formația din capitala Oltului. Turul barajului de promovare în Liga a II-a va avea loc pe 5 august, de la ora 18.00, în Intrarea Vrabiei, fără spectatori.”

Progresul Spartac
Progresul Spartac își reia pregătirile pentru barajul de promovare în Liga a II-a. Sursa foto: progresulspartac.com

Sergio Ramos a devenit tată din nou. Are tot băiat

UPDATE, 29 iulie, ora 12:31/ Sergio Ramos și soția sa, prezentatoare TV Pilar Rubio, sunt părinți pentru a patra oară. Ei au un băiat căruia i-au pus numele Maximo Adriano.

Sergio și Pilar mai au încă trei băieți: Sergio Jr, de șase ani, Marco care are patru ani și Alejandro (2 ani). Băiatul s-a născut duminică și a fost prezentat jurnaliștilor marți seară, atunci când soția vedetei de la Real Madrid a ieșit din spital.


Sorana Cîrstea, pe tabloul principal la Palermo după ce Johanna Konta s-a retras

UPDATE, 29 iulie, ora 11:45 /Sorana Cîrstea va fi pe tabloul principal de la Palermo, deoarece o jucătoare importantă s-a retras. Britanica Johanna Konta, locul 14 WTA, nu va participa la turneul din Italia, primul oficial după pauza provocată de pandemia de coronavirus, potrivit jurnaliștilor italieni. După ce Simona Halep, numărul 2 WTA, s-a retras, Konta era principala favorită.

Nu vor participa la turneul de la Palermo nici rusoaicele Svetlana Kuznețova(32 WTA), Veronika Kudermetova (40 WTA) și letona Anastasija Sevastova (43 WTA).

După toate aceste retrageri, Irina Begu (81 WTA) este prima rezervă, iar Patricia Țig (85 WTA) a treia. Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a spus că toți cetățenii care în ultimele două săptămâni au fost în România și Bulgaria vor trebui să intre în carantină la sosirea în Italia.

Organizatorii au primit o derogare pentru jucătoarele din România de la Ministerul Sănătății din Italia. După cinci luni de la ultimul meci oficial din circuitul feminin, turneul de la Palermo va debuta sâmbătă cu jocurile din calificări. Meciurile de pe tabloul principal vor începe luni.


Mircea Lucescu va aduce la Kiev un jucător de 8 milioane de euro

UPDATE, 29 iulie, ora 10:21 / Mircea Lucescu va fi antrenorul lui Dinamo Kiev chiar dacă dorea să renunțe din cauza protestelor suporterilor. Antrenorul român a vorbit de mai multe ori cu Igor Surkis și a acceptat să o preia pe Dinamo Kiev. El a început deja campania de transferuri. Jurnaliștii din Turcia și din Ucraina susțin că Lucescu are deja un prim jucător pe care să-l aducă la noua sa echipă. Este vorba despre Marcao, fundaș central la Galatasaray.

8 milioane de euro oferă Dinamo pentru fotbalist. Brazilianul are 24 de ani și a bifat 39 de partide în această stagiune. Marcao joacă la echipa turcă din ianuarie 2019. El a fost adus de la Chaves pentru 4 milioane de euro. Este fundaș central, dar poate evolua și ca mijlocaș defensiv. Fotbalistul a fost crescut de Athletico Paranaense și a mai evoluat pentru Rio Avea.

  • 3.200.000 de euro valorează Marcao, conform site-ului transfermarkt.com.

Campionatul European U19 se va desfășura între 30 iunie și 13 iulie 2021

UPDATE, 28 iulie, ora 17:09 / UEFA a stabilit perioada de disputare a Campionatului European de Fotbal U19, care va fi găzduit de România. La Turneul Final vor participa 8 formații, vom avea un total de 15 partide, care se vor juca între 30 iunie și 13 iulie 2021, când este programată finala. Naționala României, antrenată de Dan Oprescu, este calificată din oficiu la Turneul Final, din postura de țară gazdă.

Cele 4 stadioane pe care se vor disputa meciurile sunt „Ilie Oană” din Ploiești, „Anghel Iordănescu” din Voluntari, „Giulești” și „Arcul de Triumf” din București.


Dunărea Brăila, Dobrogea Sud şi Potaissa Turda şi-au aflat adversarele din preliminariile Europa League

UPDATE, 28 iulie, ora 15:00 / Echipa feminină Dunărea Brăila, precum şi două dintre reprezentantele handbalului masculin în Europa League, fosta Cupă EHF, şi-au aflat marţi adversarele din primul tur al competiţiei. Echipa de la Dunăre are o misiunea grea, dând peste norvegiencele de la Tertnes Bergen, care sezonul trecut a eliminat-o pe Craiova. La băieţi constănţenii de la Dobrogea Sud au ca adversar echipa rusă Victor Stavropol, iar Potaissa Turda va întâlni gruparea croată Gorica.


Alertă la Real Madrid: Mariano Diaz are coronavirus!

UPDATE, 28 iulie, ora 14:41/ Panică la Real Madrid înainte de partida din deplasare cu Manchester City contând pentru returul optimilor de finală din Liga Campionilor: Mariano Diaz a fost depistat pozitiv la testul COVID-19! Jucătorul a fost oprit de la antrenamente și plasat în carantină la domiciliu. El nu are voie să intre în contact cu nimeni pentru urmăatoarele două săptămâni și va rata meciul cu City.

Real Madrid a confirmat oficial că este vorba despre Mariano Diaz: ”După testele pentru COVID-19 de ieri, jucătorul nostru Mariano Diaz a fost confirmat cu coronavirus. El se află într-o stare de sănătate bună acasă și respectă normele de izolare”, se arată în comunicatul clubului.


”Noul Pirlo” va pleca de la Brescia pentru 35 de  milioane de euro

UPDATE, 28 iulie, ora 11:47/ Sandro Tonali o va părăsi pe Brescia în această vară și va merge la Inter Milano, potrivit presei din Italia. 32 de milioane de euro va plăti Inter pentru fotbalist, dar cu tot cu bonusuri suma totală ar putea ajunge la 35 de milioane de euro.

2,5 milioane de euro va încasa Tonali pe an. Jucătorul s-a înțeles cu Inter în urmă cu mai multe luni și nu a acceptat ofertele de la cluburile din afara Italiei. Un gol și 7 pase decisive a reușit Tonali în 33 de partide în acest sezon pentru Brescia.


Valencia l-a numit antrenor pe Javi Gracia

UPDATE, 28 iulie, ora 9:16/ Clubul spaniol Valencia l-a anunțat pe Javi Gracia drept noul antrenor al echipei, acesta semnând un contract valabil pe 2 ani. Gracia era fără angajament din toamna anului trecut, după ce fusese concediat de echipa engleză Watford. De-a lungul carierei, el le-a mai pregătit pe Pontevedra, Cadiz, Almeria, Osasuna, Malaga, Kerkyra (Grecia) şi Rubin Kazan(Rusia).


Fulham și Swansea, primii pași către Premier League

UPDATE, 27 iulie, ora 23:38 / Fulham și Swansea au câștigat prima manșă a semifinalelor din Championship și fac primii pași către finala care va decide care este a treia echipă care va juca în Premier League din sezonul următor.

  • Cardiff – Fulham 0-2 (J. Onomah 49, N. Kebano 90+1)
  • Swansea – Brentford 1-0 (A. Ayew 82)

Marius Șumudică îi dă exemplu pe turci

UPDATE, 27 iulie, ora 22:57 / Marius Șumudică a vorbit la sosirea în România despre situația din Turcia privind coronavirusul și îi dă exemplu pe turci pentru respectarea regulilor:

Azi de dimineață am primit un telefon de la firma cu care călătoresc mereu și m-au întrebat dacă pot veni să mă ia. Au avut niște probleme tehnice și am venit cu altă aeronava.

Am întârziat vreo două ore, dar mă bucur că am ajuns la familie. Mă gândesc la cele 3 săptămâni de vacanță, sper să le petrec ok și să n-am vreo surpriză țînând cont de ce se întâmplă în România și Europa la ora actuală. 

Turcia nu mai are nicio treaba, nu mai există carantină. Am stat o dată, nu cred că se mai pune problema când mă voi întoarce. Am 12 teste făcute până acum. 

În Turcia se fac teste la fiecare două zile, înainte de joc. În nara dreapta nu cred că mă mai infund în viață mea, nu știu cum mă bunghesc aia. 

Îmi bagă numai în nara dreapta și se opresc prin sinusuri. Voia să vină un băiat de la securitate cu pistolul că m-a văzut că plâng, dar i-am zis că e de la bețișoare, nu m-a supărat nimeni. 

În Turcia e totul ok, n-a mai fost niciun caz în primele 3 ligi de câteva săptămâni. Într-un oraș precum Gaziantep, e uimitor că n-am văzut niciun om care să nu aibă masca. 95% din turci poartă mască”.


Oltenii, noi informații despre persoanele depistate pozitiv cu COVID-19

UPDATE, 27 iuie, ora 19:58 / Universitatea Craiova a anunțat, prin intermediul rețelelor de socializare, starea persoanelor din staff infectate cu COVID-19:

„Toți cei 3 colegi ai noștri din stafful Științei depistați pozitiv sunt asimptomatici și se simt foarte bine fizic și psihic. Le dorim însănătoșire rapidă și îi așteptăm cât mai repede lângă echipă”.


LPF, explicații pentru fanii lui Dinamo

UPDATE, 27 iulie, ora 18:54 / LPF, prin vocea lui Justin Ștefan, a vorbit despre situația de la Dinamo și de la Poli Iași și le-a explicat fanilor „câinilor” că nu există tratamente preferențiale:

Magazionerul de la Dinamo a fost testat pozitiv. S-a folosit aceeași probă pentru un al doilea test, de verificare. Și acesta a ieșit pozitiv. 

La Iași, Cabral a fost pozitiv în primă instanță, s-a făcut încă un test cu aceeași probă, care a ieșit negativ. Am solicitat o a treia testare, pe o nouă probă. S-a prelevat și rezultatul a fost negativ, iar meciul s-a putut disputa. 

La CFR s-a retestat zilnic de când au apărut cazurile, pentru a avea situația în real time. Nu știu dacă testele lor au devenit negative peste noapte. Am încredere în autorități și nu cred că ne permitem să ne jucăm cu astfel de lucruri.

Am văzut că inclusiv la Mogoșoaia angajații pozitivi au repetat testele și au devenit negativi. Nu cred că-și permite nimeni să simuleze. 

Acum, cei de la CFR au programul mult mai încărcat decât Craiova, deci rămân la ideea că trebuie să plecăm de la buna credință, până la proba contrarie”.


Carmencita Constantin e noua șefă de la FRG

UPDATE, 27 iulie, ora 17:44 / Postul de președinte al FRG a rămas vacant după ce Andreea Răducan și-a dat demisia în decembrie 2019, iar alegerile s-au făcut în aer liber, din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, Carmencita Constantin a devenit noua șefă de la FRG, primind 28 din 44 de voturi, Ioan Suciu clasându-se pe a doua poziție cu 16 voturi.


LPF a anunţat programul etapei a 13-a din play-out

UPDATE, 27 iulie, ora 14:27 / Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat programul etapei a 13-a din play-out, iar Dinamo rămâne în continuare neprogramată. “Câinii” sunt în carantină, decizie luată de DSP Bucureşti după focarul de coronavirus de la Săftica. Dinamo ar fi trebuit să se deplaseze pe terenul lui FC Voluntari.

  • Academica Clinceni – FC Hermannstadt (sâmbătă, 1 august, ora 18:00)
  • Politehnica Iași – Chindia Târgoviște (duminică, 2 august, ora 14:00)
  • iitorul Constanța – Sepsi (duminică, 2 august, ora 21:30)

Fanii lui CFR Cluj, mesaj în faţa hotelului jucătorilor

UPDATE, 27 iulie, ora 13:20 / Jucătorii lui CFR Cluj au scăpat de coronavirus şi se pregătesc pentru ultimele trei meciuri din play-off, decisive în lupta pentru titlu. Duminică seară, fanii au venit în faţa hotelului unde stau fotbaliştii lui Dan Petrescu şi i-au încurajat pe aceştia.

“Campionii României vom fi noi”, au cântat fanii lui CFR Cluj. Jucătorii ardelenilor au ieşit la balcoane şi le-au mulţumit suporterilor pentru susţinere.

Posted by Mona Budisan on Sunday, July 26, 2020


Coronavirusul a distrus șansele unei echipe din Spania să promoveze

UPDATE, 26 iulie, ora 18:07 / CF Fuenlabrada este cea mai dezavantajată echipă din Spania, din cauza pandemiei de coronavirus, după ce la micuța formație au fost descoperite opt cazuri de COVID-19.

Aceștia trebuiau să joace un meci cu Deportivo La Coruna în ultima etapă, iar dacă ar fi câștigat urmau să ajungă în play-off-ul pentru La Liga. Federația Spaniolă de Fotbal a anulat meciul, iar Fuenlabrada nu mai are nicio șansă de promovare.

„La Liga le mulțumește celor de la CF Fuenlabrada pentru generozitatea arătată în această situație dificilă. Clubul a respectat principiile stabilite înainte de reînceperea competiției.

Existau două soluții. Jucătorii fie erau așteptați să își revină pentru ca meciul să se poată juca, fie partida era suspendată definitiv”,a anunțat La Liga.


Olăroiu a debutat în noul sezon cu o victorie chinuită

UPDATE, 26 iulie, ora 16:56 / Echipa Jiangsu Suning, antrenată de Cosmin Olăroiu, a învins formația Henan Jianye, cu scorul de 4-3, după ce a fost condusă cu 2-0, în prima etapă a campionatului Chinei.

Pentru echipa românului au marcat Xie Pengfei (61), Eder (65 penalty), Santini (69) și Wu Xi (79), în timp ce pentru învinși au înscris Henrique Dourado (6, 47) și Ke Zhao (80). VEZI AICI TOATE GOLURILE


Savio Valadares va juca la Kairat Almatî

UPDATE, 26 iulie, ora 13:26 / Internaționalul român de futsal Savio Valadares va juca din sezonul viitor la formația kazahă Kairat Almatî, una dintre cele mai bune echipe din acest sport.

Ultima oară la Imperial WET Miercurea Ciuc, Savio Valadares (26 de ani) devine astfel protagonistul celui mai tare transfer din istoria futsalului românesc și va fi pregătit de legendarul antrenor brazilian Kaka.

În urmă cu aproape trei ani, în septembrie 2017, brazilianul Savio primea cetățenia română și implicit dreptul de a evolua în tricoul echipei naționale a României.

Din sezonul viitor, el va evolua la Kairat Almatî, multipla campioană a Kazahstanului, câștigătoare în două rânduri a celei mai importante competiții intercluburi din futsalul mondial, UEFA Futsal Champions League.


Doctorul naționalei Ucrainei a murit de Covid-19 la 48 de ani

UPDATE, 26 iulie, ora 11:36 / Medicul echipei naționale de fotbal a Ucrainei, Anton Evgenievici Khudaev, a decedat din cauza Covid-19 la vârsta de 48 de ani.

Site-ul metalist1925.com, a anunțat că Khudaev a făcut sâmbătă seara stop cardiac după ce boala îi afectase 70 la sută din plămâni.


Trofeul Cupei Rusiei, spart de Branislav Ivanovic

UPDATE, 26 iulie, ora 11:33 / Căpitanul echipei Zenit Sankt Petersburg, Branislav Ivanovic, a spart trofeul Cupei Rusiei, după victoria din finala Khimki, scor 1-0.

Imediat după decernarea trofeului, căpitanul echipei Zenit, sârbul Branislav Ivanovic, a scăpat trofeul şi capacul s-a spart.


O legendă a lui Rangers a murit la doar 47 de ani

UPDATE, 25 iulie, ora 21:31 / David Hagen, o fostă legendă a lui Rangers, a murit la doar 47 de ani. Fostul mijlocaș al lui Rangers suferea de o afecțiune motorie neurologică, care afectează toți mușchii și duce la paralizie

Riccardo Piscitelli, prezentat oficial

UPDATE, 25 iulie, ora 17:56 / Riccardo Piscitelli a fost prezentat la noua sa echipă. Fostul portar al lui Dinamo a semnat cu Nacional Madeira, din prima ligă portugheză


Florin Andone, relaxare cu Radamel Falcao

UPDATE, 25 iulie, ora 17:54 / Florin Andone se află în vacanță alături de familia sa, dar și de Radamel Falcao, starul lui Galatasaray.

Cei doi s-au pozat pe rețelele de socializare, spre bucuria fanilor.

Florin Andone și Radamel Falcao. Sursă foto: instagram
Florin Andone și Radamel Falcao. Sursă foto: instagram

Bafetimbi Gomis rămâne la Al Hilal

UPDATE, 25 iulie, ora 16:43 / Atacantul Bafetimbi Gomis și-a prelungit contractul cu Al Hilal, formație antrenată de Răzvan Lucescu.

Francezul în vârstă de 34 de ani a semnat o înțelegere valabilă până în vara anului 2022, cu drept de prelungirepentru încă un sezon.


28 de cazuri pozitive de COVID-19 la o echipă din Spania

UPDATE, 25 iulie, ora 15:21 / În Spania, situația este chiar mai rea decât în România, după ce au fost depistate 28 de cazuri pozitive la CF Fuenlabrada, formație din liga a doua.

Partea bună este că sezonul din Spania s-a terminat, iar ibericii nu trebuie să se confrunte cu o situație similară ca cea din România.


Numirea lui MIrcea Lucescu l-a surprinspe căpitanul lui Dinamo Kiev

UPDATE, 25 iulie, ora 15:45 / Căpitanul echipei Dinamo Kiev, Sergey Sidorchuk, s-a arătat surprins de numirea lui Mircea Lucescu la cârma echipei, dar are încredere în român.

”Totul s-a întâmplat atât de repede, încât nu am avut timp să realizez că antrenorul nostru a plecat şi un alt antrenor a fost deja numit. Eu sunt jucător de fotbal, nu e competenţa mea să apreciez deciziile conducerii, sarcina noastră este să ieşim pe teren şi să jucăm.

Cert este că Mircea Lucescu este un antrenor celebru şi titrat. Din punct de vedere sportiv cred că vom câştiga mult, ne vom dezvolta şi vom progresa. Sunt de acord că sosirea lui este un eveniment extraordinar.

Emoţional a fost ca o explozie şi a provocat imediat o mulţime de controverse şi opinii, inclusiv negative. Dar au fost emoţii legate de fosta echipă. După ce au trecut câteva zile, dacă eliminăm emoţiile şi trecem de componenta sportivă sunt sigur că Dinamo va avea doar de câştigat dint această mutare.

Lucescu a lucrat mult timp la Şahtior şi cine cunoaşte mai bine decât el din interior principalul nostru rival? Aşa că pasul oferă avantaje serioase pentru Dinamo”, a spus Sidorchuk, conform sport.ua.


Cazuri de coronavirus la Foresta

UPDATE, 25 iulie, ora 14:17 / Clubul Foresta Suceava, din Liga 3, a anunțat că au fost depistate patru cazuri de coronavirus la membrii echipei.

”Jucătorii Forestei, staff-ul tehnic și cel administrativ au efectuat pe parcursul săptămânii trecute testele pentru detectarea virusului Covid-19. Din păcate, patru dintre membrii echipei au fost depistați pozitiv, astfel că activitatea clubului a fost suspendată pentru câteva zile.

Direcția de Sănătate Publică Suceava și-a dat acordul ca restul jucătorilor, care au fost depistați negativ, să poată relua antrenamentele începând de luni”, se arată în comunicatul clubului.

ℹ️ Jucătorii Forestei, staff-ul tehnic și cel administrativ au efectuat pe parcursul săptămânii trecute testele pentru…

Posted by ACS Foresta Suceava Oficial on Saturday, July 25, 2020


Xavi are coronavirus. Anunţul spaniolului

UPDATE, 25 iulie, ora 12:44 / Xavi a anunţat că a fost depistat pozitiv la COVID-19. Anunţul a fost făcut pe contul persoanl de Instagram al antrenorului de la Al Sadd. Astăzi nu voi putea să îmi însoţesc echipa la revenirea în competiţia oficială. Am fost testat pozitiv cu Covid-19. Din fericire sunt bine dar, urmând protocolul, voi rămâne izolat până mă voi însănătoşi. Când medicii îmi vor permite, mă voi întoarce la rutina mea zilnică şi voi fi mai dornic ca niciodată să muncesc.

Mulţumesc autorităţilor care mi-au oferit toate mijloacele pentru a fi depistat timpuriu. Astfel se pot preveni infecţiile ulteriorare şi se poate asigura o desfăşurare normală a competiţiei”, a scris Xavi pe Instagram.

Teste negative pentru jucătorii Craiovei

UPDATE, 25 iulie, ora 12:16 / Toate testele de Covid-19 efectuate vineri de jucătorii echipei Universitatea Craiova au avut rezultat negativ.

Fotbaliștii olteni au repetate testele, după ce la mijlocul săptămânii secundul Gheorghe Ciurea și preparatorul fizic Cornel Blejan au fost depistați pozitiv, iar testul unui jucător a fost neconcludent.


Măști pe teren pentru jucători

Medicul Andreea Moldovan, specialist în boli infecţioase, a afirmat că o soluţie pentru împiedicara răspândirii virusului ar fi ca jucătorii să poarte mască pe teren.

”Soluţia pentru mine ar fi masca şi vă spun de ce. Pe teren. Personalul medical stă cu masca ore în şir. Cu atât mai mult cu cât acum stăm cu acele măşti ultrafiltrante, care nu sunt deloc uşor de suportat, dar ştim că ele ne potejează şi ne oferă şansa să nu ne infectăm când luăm contact cu cineva pozitiv, simptomatic sau asimptomatic.

Acele idei conform cărora nu ne oxigenăm corect cu mască sau nu putem să respirăm corect sau este greu să stăm cu ea cred că pot fi depăşite prin conştientizarea importanţei măştii atunci când vorbim de prevenţie. Nu e uşor să alergi cu mască, dar ştim că masca nu este etanşă, aerul intră şi iese.

Ştiu că ar fi ciudat să alergăm cu masca pe figură, ştiu că e neobişnuit pentru noi, dar toată situaţia pe care o trăim acum este absolut neobişnuită şi inedită pentru noi toţi şi atunci trebuie să ne adaptăm şi să facem acele compromisuri de care spuneam înainte”, a precizat ea la emisiunea Digi Sport Matinal.

Jucătorii de la Dinamo Kiev îl susțin pe Lucescu

Fanii echipei Dinamo Kiev s-au arătat extrem de nemulțumiți de numirea lui Mircea Lucescu în funcția de antrenor principal, românul fiind asociat cu rivala Șahtior Donețk, acolo unde a lucrat timp de 12 ani.

Însă, în apărarea tehnicianului au sărit jucătorii de Dinamo Kiev, care consideră că românul este un antrenor de calitate. Primul dintre noii săi elevi care a luat poziţie e un tânăr mijlocaş, crescut în academia clubului ucrainean. Giorgi Ţitaişvili, în vârstă de 19 ani, i-a oferit credit lui Lucescu.

”Lucescu va ajuta echipa să ajungă la succesele obţinute de el. Suporterii au vrut un tehnician străin, iar Igor Surkis l-a adus! Principalul lucru care contează e rezultatul. Când va apărea, atunci toată lumea va fi mulţumită. Îl vom asculta şi vom vedea ce ne va cere. Am motivele mele să sper că va face performanţă cu Dinamo”, a spus acesta.

Presa din Ucraina a dezvăluit că liderii vestiarului au fost de acord cu aducerea lui ”IL Luce”, care urmează a fi prezentat oficial joi, într-o conferință de presă.

”Lucescu a lucrat 12 ani la Şahtior şi e unul dintre cei mai buni antrenori câştigători de trofee din lume. Sunt bucuros că a venit, trebuie să i se dea şansa să arate ce poate. M-a surprins alegerea şi ştiu că fanii nu sunt de acord, dar hai să vedem cum se va descurca. Dacă echipa va juca bine, îşi vor schimba părerea”, a declarat mijlocașul sloven Benjamin Verbic.

ADVERTISEMENT