News

Un medicament anti-Covid-19 dezvoltat de Merck ar putea fi utilizat în UE. Pentru ce pacienți este recomandat

Uniunea Europeană (UE) analizează posibilitatea de a achiziționa un medicament anti-Covid-19 dezvoltat de compania Merck. Acesta este recomandat pentru pacienții cu forme ușoare.
13.10.2021 | 12:18
Un medicament antiCovid19 dezvoltat de Merck ar putea fi utilizat in UE Pentru ce pacienti este recomandat
ADVERTISEMENT

Pe lângă vaccinurile aprobate încă de la finalul anului 2020, Uniunea Europeană ar putea aproba o nouă ”armă” de luptă contra pandemiei de Covid-19.

Organismul continental analizează în această perioadă posibilitatea achiziției unui medicament experimental al companiei farmaceutice germane Merck.

ADVERTISEMENT

În prezent, UE așteaptă ca nemții să ceară aprobarea acestuia la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), a declarat marţi un oficial de rang înalt al Uniunii, scrie Reuters.

Un medicament anti-Covid-19 al companiei Merck ar putea fi utilizat în UE

Potrivit sursei citate, tratamentul antiviral oral molnupiravir a fost dezvoltat de Merck în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va primi undă verde de la EMA, tratamentul ar deveni primul medicament pentru Covid-19 administrat pe cale orală.

Produsul Merck va fi destinat pentru pacienții cu afecțiuni ușoare. În prezent, medicamentele existente și aprobate în UE sunt utilizate în principal pentru a trata bolnavii cu forme severe de SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Oficialul UE, a cărui identitate nu a fost făcută publică, spune că organismul european ar lua în considerare o achiziţie comună de molnupiravir, ”dacă Merck va face cerere la EMA”.

Merck a solicitat deja aprobarea pentru molnupiravir în SUA

Între timp, la începutul acestei săptămâni, compania Merck a solicitat autorizaţia de utilizare de urgenţă în SUA. Americanii şi-au asigurat deja 1,7 milioane de cutii molnupiravir, la un preţ de 700 de dolari pe o serie de tratament. Casa Albă a investit în dezvoltarea pastilei.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, oficialii EMA au declarat că vor lua în considerare în următoarele zile dacă va începe o revizuire continuă a molnupiravirului.

Care este poziția OMS față de molnupiravir

Marți, Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că studiază datele privind eficacitatea molnupiravir, notează Agerpres.

”Este un progres interesant, deşi trebuie să vedem toate datele complete”, a declarat la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier.

Potrivit unui studiu clinic, medicamentul companiei Merck reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticaţi cu această maladie.

Acest tip de tratament cu pastile, uşor de administrat, este extrem de aşteptat şi considerat o modalitate eficientă de combatere a pandemiei.

ADVERTISEMENT
Tags: