News

Un medicament cu administrare orală care să prevină apariția COVID-19, testat de Pfizer

Pfizer a început un studiu de testare a unui medicament care să prevină apariția COVID-19.
27.09.2021 | 19:43
Un medicament cu administrare orala care sa previna aparitia COVID19 testat de Pfizer
ADVERTISEMENT

Compania care produce și vaccinul cu același nume a început un studiu de testare pentru un medicament care să prevină apariția noului coronavirus.

Pfizer testează un medicament cu administrare orală care să prevină apariția COVID-19

Este vorba despre un medicament antiviral care poate să îi ajute pe cei care au fost expuși la acest virus să nu se mai îmbolnăvească. Anunțul a fost făcut de compania Pfizer, în cursul zilei de luni.

ADVERTISEMENT

Este demn de menționat faptul că acest studiu este abia la început, dar compania a menționat faptul că în faza ulterioară a acestuia vor începe testările pe oameni.

Este vorba despre un număr de până la 2.660 de adulți care au mai mult de 18 ani. O altă condiție este ca aceștia să trăiască în aceeași casă cu o persoană confirmată COVID-19.

ADVERTISEMENT

Ceea ce se dorește să facă aceste medicamente virale este să prevină apariția bolii în cazul celor care au fost predispuși la infecție și au toate șansele să o dezvolte.

Cum funcționează medicamentul testat de Pfizer. Ce face el, de fapt

Ce face, mai precis, acest medicament este să blocheze o enzimă cheie, care este esențială pentru dezvoltarea coronavirusului în corp. Numele acestuia este PF-07321332.

ADVERTISEMENT

Acest nou medicament pentru coronavirus ar urma să fie administrat persoanelor în cauză cu o doză mică de ritonavir. Este vorba despre un remediu care există pe piață de ani buni și care era folosit pentru tratamentele combinate care să trateze infecția cu HIV.

În ultima parte a studiului, 1.140 de adulți nespitalizați și care au fost confirmați cu infecția cu COVID-19 vor fi înscriși pentru teste.

ADVERTISEMENT

Remdesivir este singurul medicament aprobat de organele competente în Statele Unite și care are un scop similar cu cel pe care compania Pfizer vrea să îl aducă pe piață și pe care îl studiază acum.

Un alt medicament experimental este testat și de Merck și Ridgeback Biotherapeutics. Este vorba despre Molnupiravir, iar acesta dorește să prevină apariția infecției cu coronavirus, relatează Reuters.

Compania Pfizer a mai început încă un studiu, în această vară, care analizează de ce pacienții cu comorbidități, cum sunt cei care au diabet, au șanse mai mari de a face forme mai grave ale virusului.

ADVERTISEMENT