News

Un medicament extrem de utilizat, testat ca posibil tratament anti Covid-19. Ce efect ar putea asupra simptomelor severe

03.06.2020 | 15:47
Un medicament extrem de utilizat testat ca posibil tratament anti Covid19 Ce efect ar putea asupra simptomelor severe
ADVERTISEMENT

Un medicament extrem de utilizat de populație este testat ca un posibil tratament pentru bolnavii de Covid-19. Acesta ar putea avea efecte pozitive asupra simptomelor severe ale bolii.

Un medicament extrem de utilizat, testat ca tratament anti Covid-19. Ce efect ar putea asupra simptomelor severe

Oamenii de știință din Marea Britanie au anunțat un plan prin care vor să testeze eficiența administrării Ibuprofen-ului pentru a vedea dacă acest medicament antiinflamator are capacitatea de a vindeca dificultățile respiratorii în cazul bolnavilor diagnosticați cu COVID-19 si care prezintă simptome severe.

ADVERTISEMENT

În acest demers medical extrem de complex se analizează o formula specială de Ibuprofen, despre care cercetătorii afirmă ca s-a dovedit a fi mai eficienta decât formula standard a acestui medicament în tratarea complicațiilor respiratorii ale maladiei COVID-19, scrie BBC.

Colectivul de doctori din Marea Britanie consideră că medicamentul, care este un antiinflamator calmant pentru dureri, ar putea trata dificultățile de respirație, relatează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Britanicii speră că tratamentul cu acest medicament, care implică costuri reduse în comparație cu alte modalități sanitare existente, poate ține pacienții departe de ventilatoare.

Într-o primă fază a studiului, denumit Liberat, jumătate dintre pacienți vor primi ibuprofen, pe lângă tratamentul obișnuit contra coronavirus.

ADVERTISEMENT

Ce sugerează studiile pe animale

În ceea ce privește testele făcute pe animale cu noul produs Ibuprofen, acestea indică faptul că medicamentul ar putea trata sindromul respirator acut, una dintre complicațiile în cazul coronavirusului sever.

Mitul Mehta, un profesor de la King’s College London, unul dim membrii echipei de cercetare, a declarat: ”Trebuie să facem studiul pentru a arăta că realitatea se potrivește cu așteptările noastre”.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că la începutul pandemiei au existat anumite îngrijorări că Ibuprofenul ar putea face rău în cazul pacienților cu simptome ușoare.

Temerile au crescut alarmant atunci când ministrul francez al sănătății, Oliver Veran, a spus că administrarea de medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul, ar putea agrava infecția și i-a sfătuit pe pacienți să ia, în schimb, paracetamol.

Ibuprofenul este un medicament antiinflamator nesteroidian, un tip de medicament utilizat frecvent pentru calmarea durerii și reducerea febrei. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat ibuprofen ca fiind unul dintre cele mai importante medicamente necesare pentru un sistem medical de bază.

ADVERTISEMENT