News

Un medicament face minuni împotriva Covid. Pacienții cu forme grave au fost externați în doar 5 zile

Un medicament a făcut minuni în spitalele din Grecia. 93% din pacienți au fost externați în 5 zile.
08.08.2021 | 21:25
Un medicament face minuni impotriva Covid Pacientii cu forme grave au fost externati in doar 5 zile
Un medicament face minuni împotriva Covid. 93% dintre pacienții cu forme grave au fost externați în doar 5 zile. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vești pozitive în lupta împotriva infecției Covid-19. În Grecia a fost testat un medicament israelian care a dat rezultate foarte bune.

Aproximativ 90% din pacienții cu forme moderate spre grave de Covid au fost externați în cinci zile sau chiar mai puțin, după ce li s-a administrat acest medicament.

ADVERTISEMENT

Cum se numește medicamentul minune împotriva Covid-19? A fost testat cu succes în spitale din Grecia

În total, 93% din 90 de pacienți cu forme grave au fost externați în cel mult cinci zile, potrivit rezultatelor studiului, scrie Jerusalem Post, citat de ȘtirileProTV.

Testul clinic de fază II a confirmat rezultatele testului clinic de fază I. Primul studiu a fost făcut, în Israel, iarna trecută.

ADVERTISEMENT

Atunci s-a putut observa că 29 din 30 de pacienți aflați în stare moderată până la gravă s-au recuperat în câteva zile.

Tratamentul se numește EXO-CD24 și este bazat pe o moleculă numită CD24. Această molecul este prezentă în corp în mod natural.

ADVERTISEMENT

Medicamentul care a dat rezultate pozitive în lupta contra Covid este dezvoltat de Sourasky Medical Center din Tel Aviv. Studiul a fost realizat la Atena, deoarece Israelul nu avea suficienți pacienți relevanți.

Studiu, medicament Covid: ”Până acum nu am înregistrat efecte secundare”

”Principalul țel al acestui studiu este să verificăm dacă medicamentul este sigur”, a spus dr. Nadir Arber.

ADVERTISEMENT

”Până acum nu am înregistrat efecte secundare semnificative la niciun pacient din ambele grupe”, a adăugat el.

”Este important să ne amintim că 19 din 20 de pacienți cu COVID-19 nu au nevoie de terapie. După o fereastră de cinci până la 12 zile, în cazul a aproximativ 5% dintre pacienți starea începe să se deterioreze“, explică Arber.

Peste 200 de milioane de persoane au fost infectate de la începutul pandemiei. Din pacate, aproximativ 4,3 milioane de oameni au murit. În ultimele 24 de ore, SUA, Brazilia, India și Indonezia au avut peste 30.000 de mii de cazuri noi.

ADVERTISEMENT