News

Un medicament folosit pentru ulcer, util în tratarea COVID-19. Rezultatele anunțate de cercetători

29.04.2020 | 15:55
Un medicament folosit pentru ulcer util in tratarea COVID19 Rezultatele anuntate de cercetatori
ADVERTISEMENT

Un medicament folosit pentru tratarea ulcerului la stomac ar putea fi util în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19. Rezultatele preliminare anunțate de cercetătorii din SUA dau speranțe cetățenilor.

Un medicament folosit pentru ulcer ar putea fi util în tratarea COVID-19. Rezultatele anunțate de cercetători

În lupta cu pandemia de coronavirus ar putea să intre un nou medicament. Recent s-a descoperit că Famotidina, un produs farmaceutic folosit în tratamentul ulcerului, poate fi eficient în cazurile infectărilor cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Conducerea institutului medical Northwell Health din New York, prin vocea managerului Michael Dowling, a dezvăluit că oamenii de știință lucrează la un studiu al famotidinei, un medicament comun utilizat pentru ulcer.

”Este unul dintre numeroasele teste pe care le facem în această perioadă. Preconizăm că în următoarele două săptămâni vom avea rezultate potențiale pentru a putea spune dacă funcționează sau nu”, a declarat Dowling marți la CNBC.

ADVERTISEMENT

CEO-ul Northwell Health a mai spus că este prea devreme pentru a spune cu certitudine dacă medicamentul funcționează contra virusului, dar ”oamenii de știință din institut au o încredere rezonabilă în acest proces, care poate face diferența”.

Famotidina, administrată deja pacienților

Famotidina, care este compusul activ din medicamentul Pepcid, a fost deja administrat pe cale intravenoasă pacienților cu COVID-19 internaţi la Northwell Health din New York fără a fi anunțat public, pentru ca rezervele să nu fie epuizate.

ADVERTISEMENT

Un medic din New York spune că unitatea medicală nu a dezvăluit până acum posibilitatea ca acest medicament să fi util contra coronavirus pentru a nu declanșa o vânătoare a acestui produs în rândul populației.

”Dacă am fi vorbit despre acest produs în public sau prea devreme, rezervele de medicament ar fi dispărut”, a spus Kevin Tracey, fost neurochirug însărcinat cu cercetarea din acest spital.

ADVERTISEMENT

Pacienţii de la Northwell Health au primit famotidină intravenos, începând cu 7 aprilie, în doze de nouă ori mai mari decât în cazul afecţiunilor gastrice pentru care este destinat.

Date îmbucurătoare din China

Până acum, un număr de 187 de pacienţi în stare critică au fost incluşi în studiul clinic, care vizează un total de 1.174 de pacienți din New York.

Rapoartele venite din China dau speranțe medicilor americani. Rezultatele modelării moleculare sugerează că substanța, care pare că se leagă de o enzimă cheie din COVID-19, ar putea face diferența.

Din cauza faptului că unele experimente cu alte produse medicale, precum hidroxiclorochina şi clorochina, au eșuat, doctorii din SUA sunt rezervați în a face aprecieri preliminare legate de perspectivele oferite de famotidină.

”Dacă funcţionează, vom şti în câteva săptămâni”, a spus medicul Kevin Tracey pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT