News

Un medicament împotriva COVID-19, descoperit de cercetătorii americani. Pastila produce o mutație care distruge virusul

28.05.2020 | 12:36
Un medicament împotriva COVID-19, descoperit de cercetătorii americani. Pastila produce o mutație care distruge virusul
Cercetătorii americani au descoperit un medicament care dă rezultate foarte bune în lupta împotriva COVID-19. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cercetătorii americani au descoperit un medicament care dă rezultate foarte bune în lupta împotriva COVID-19.

Un medicament împotriva COVID-19, descoperit de cercetătorii americani

Conform businesswire.com, compania farmaceutică Merck a iniţiat procedurile de testare a unui tratament împotriva COVID-19 cu un medicament descoperit de savanţi americani.

ADVERTISEMENT

Medicamentul, denumit EIDD-2801 și care se administrează pe cale orală, produce o mutație care distruge virusul. Acesta funcţionează prin plantarea unor molecule în materialul genetic ARN al unui virus, generând apoi o serie de mutaţii care la un moment dat îl ucid.

”În momentul în care virusul primeşte în ARN-ul său molecule din medicament, apare o acumulare letală de erori, o eroare catastrofală”, a declarat profesorul Ralph Baric, un expert în coronavirusuri de la Universitatea din Carolina de Nord.

ADVERTISEMENT

”EIDD-2801 provoacă erori în enzimă, iar aceste erori generează o mutaţie catastrofală”

Medicamentul a parcurs deja primul test de siguranţă efectuat pe aproximativ 100 de voluntari din Marea Britanie, iar testele clinice extinse urmează să înceapă în Statele Unite şi în Regatul Unit în iunie.

Medicamentul face parte din aceeaşi clasă cu Remdesivir, produs de Gilead Sciences, un antiviral care până acum a arătat cele mai promiţătoare rezultate în tratarea pacienţilor bolnavi de COVID-19, doar că modurile de funcţionare sunt diferite.

”Remdesivir blochează o enzimă de care virusul are nevoie pentru a se replica. EIDD-2801 provoacă erori în enzimă, iar aceste erori generează o mutaţie catastrofală”, a spus Roger Perlmutter, directorul Departamentului de cercetare din cadrul companiei Merck.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai precizat că în cazul în care EIDD-2801 se va dovedi sigur şi eficient, ar putea fi utilizat în combinaţie cu Remdesivir.

”Medicamentul poate fi dat mai devreme decât un tratament prin injectare”

La rândul său, Len Frazier, directorul general al companiei Merck, a afirmat că ”în procesul bolii, medicamentul poate fi dat mai devreme decât un tratament prin injectare. Obiectivul nostru este să găsim ceva care să poată fi admnistrat mai devreme”.

Compania farmaceutică americană Merck a anunţat că va dezvolta medicamentul în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics, o firmă din Florida care a obţinut drepturile de patentare a medicamentului de la savanţii care l-au conceput la Universitatea Emory din Atlanta.

ADVERTISEMENT

Cele mai mari companii farmaceutice au respins o propunere a Uniunii Europene de acum trei ani, ce presupunea dezvoltarea unor vaccinuri pentru diverși agenți patogeni, inclusiv un vaccin pentru coronavirus

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri