News

Un medicament minune, folosit pentru leucemie, ar putea combate într-un mod eficient COVID-19. Americanii testează 400 de pacienți

14.04.2020 | 15:44
Un medicament minune folosit pentru leucemie ar putea combate intrun mod eficient COVID19 Americanii testeaza 400 de pacienti
ADVERTISEMENT

AstraZeneca, o companie farmaceutică gigant din Europa, vrea să trateze COVID-19 cu un medicament pentru leucemie denumit Calquence. Conform specialiștilor, medicamentul se află în faza testării clinice, însă există semne importante că ar putea fi eficient contra coronavirusului.

Americanii speră în medicamentul minune

Calquence ar fi fost deja testat pe anumiți pacienți aflați la Terapie Intensivă, acolo unde rata mortalității depășește 50%.

ADVERTISEMENT

Conform Forbes, pe lângă Calquence, un alt medicament pentru leucemie ar putea fi util în combaterea COVID-19. Este vorba despre Imbruvica, un alt medicament folosit cu un aparent succes.

Se pare că medicamentul a fost administrat mai multor pacienți de la spitalul Walter Reed Army și rezultatele au fost spectaculoase.

ADVERTISEMENT

„Un număr restrâns de pacienți aflați într-o stare extrem de gravă, bolnavi cu COVID-19, au primit anumite doze din acest medicament”, au explicat reprezentanții Institutului Național pentru prevenția Cancerului.

Cu toate acestea, omenirea este avertizată să nu se entuziasmeze deocamdată: „Este prematur să considerăm că acest medicament va ajuta pacienții aflați în stare gravă de pretutindeni, cu toate că a fost folosit cu succes în anumite cazuri”.

ADVERTISEMENT

Așa cum specialiștii au avertizat, multe persoane mor din cauza răspunsului violent al sistemului imunitar, care declanșează o „furtună de citokine” în lupta cu COVID-19.Calquence și Imbruvica intervin tocmai în acest sens, blocând răspunsul violent al sistemului imunitar.

Companiile farmaceutice intenționează să administreze în timp record medicamentul unui grup de 400 de pacienți din SUA, urmând ca rezultatele să fie anunțate în scurt timp. Dacă concluziile vor fi pozitive, Calquence ar putea fi salvarea pentru multe persoane bolnave de COVID-19.

ADVERTISEMENT

În lipsa unui remediu, doctorii din întreaga lume încearcă diferite tratamente pentru a combate coronavirusului din Wuhan. Francezii au făcut valuri în rândul oamenilor folosind anumite medicamente care combat malaria, ideea lor fiind lăudată inclusiv de Donald Trump.

Cu toate acestea, oamenii de știință din întreaga lume au explicat de nenumărate ori că nu există niciun medicament dovedit științific care ar putea ajuta într-un fel în cazul infectării cu coronavirus.

 

ADVERTISEMENT