News

Un medicament pe bază de anticorpi AstraZeneca reduce riscul de formă severă Covid-19 sau deces cu 50%

Un medicament cu anticorpi pentru Covid-19 al companiei AstraZeneca și- a dovedit eficiența în a reduce riscul de formă severă Covid-19 sau deces.
12.10.2021 | 09:13
Un medicament pe baza de anticorpi AstraZeneca reduce riscul de forma severa Covid19 sau deces cu 50
ADVERTISEMENT

Compania farmaceutică AstraZeneca s-a evidențiat ca un actor principal pe scena luptei cu Covid-19 în ultimele luni, odată cu vaccinul scos pe piață și utilizat la scară mondială.

Acum, firma britanico-suedeză este aproape de a definitiva un medicament pe bază de anticorpi care, conform unui studiu intern, reduce riscul unor forme grave Covid-19 sau de deces cu 50% la pacienții care nu au fost spitalizați și care au prezentat simptome timp de șapte zile sau mai puțin.

ADVERTISEMENT

Un medicament cu anticorpi al AstraZeneca poate preveni și trata Covid-19

Cercetătorii AstraZeneca au demonstrat că o injecție pe bază de anticorpi previne și tratează infecția COVID-19, potrivit unui studiu, scrie SkyNews.

Tratamentul companiei farmaceutice, intitulat AZD7442, este alcătuit din doi anticorpi. Acesta a fost deja trimis Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru utilizare de urgență ca tratament preventiv.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de luni, 11 octombrie, datele studiul Tackle al AstraZeneca au arătat că tratamentul AZD7442 s-a dovedit eficient în prevenirea bolilor severe la pacienții ne-spitalizați.

O doză unică administrată prin injecție a reușit să reducă riscul de a dezvolta forme severe sau deces cu 50%, comparativ cu un placebo, la persoanele care fuseseră simptomatice timp de o săptămână sau mai puțin.

ADVERTISEMENT

Majoritatea celor 903 de persoane care au participat la studiu au prezentat un risc ridicat de a dezvolta forme grave de Covid-19. Au fost implicați în cercetare și pacienți cu afecțiuni multiple de sănătate.

Cercetător de la University College London: ”Tratamentul, rol important în combaterea pandemiei”

Tratamentul AstraZeneca a fost considerat unul potrivit pentru persoanele care nu se pot vaccina în mod regulat, au răspuns imun slab la vaccinul clasic sau au boli grave care le pot agrava starea după infecția cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Hugh Montgomery, cercetător și profesor de medicină la University College London, a spus că rezultatele studiului arată că tratamentul ar putea ”juca un rol important” în combaterea pandemiei.

”Cu continuarea cazurilor de infecții grave cu Covid-19 pe tot globul, există o nevoie semnificativă de noi terapii, cum ar fi AZD7442, care pot fi utilizate pentru a proteja populațiile vulnerabile de a se infecta și, de asemenea, pot ajuta la prevenirea progresiei către boli severe”, a spus omul de știință, conform sursei citate.

Vicepreședintele executiv al AstraZeneca, Mene Pangolos, a declarat că rezultatele studiului ”se adaugă la tot mai multe dovezi pentru utilizarea acestei terapii atât în ​​prevenirea, cât și în tratamentul virusului”.

ADVERTISEMENT